"Сред лимоновите дръвчета" - история за различните нюанси на любовта

"Сред лимоновите дръвчета" - история за различните нюанси на любовта
Снимка: netinfo

В началото на февруари - най-романтичният месец, излиза романът на издателство Кръгозор „Сред лимоновите дръвчета” – история за отдаденост, страст, нежност и безусловна любов – за различните нюанси на любовта.

Авторката Надя Маркс израства в Лондон, но е родена в Кипър. Благодарение на спомените си тя успява умело и автентично да предаде гръцките нрави и традиции.

Страница след страница пред читателите се разкрива очарованието на малък гръцки остров - къщи, съхранили семейни истории; слънчеви дни под сянката на лимонови дръвчета; маси, отрупани с чаши ароматно кафе, домашно грозде и сочни смокини; благоуханни нощи, в които всички се събират под асмите, пият вино и припяват с пълни гърди стари песни.

Разказ за светоусещане и култура, в която любовта има четири имена.

Главната героиня в романа Анна обича да казва, че гърците имат четири думи за любов и всяка една от тях описва различен нюанс на това чувство. Сторге е нежната майчина любов, филия – приятелската обич. Ерос – сексуалната любов. Агапе е голямата любов и събира всички други видове в едно върховно чувство!

Самата тя вярва в брака си и в любовта. Но внезапно съпругът й прави признание, което разтърсва целия й свят...

Анна има нужда от време за себе си, затова напуска Лондон и заминава с баща си за родния му малък остров в Егейско море – островът на нейното детство. Тя отново е сред омайния мирис на жасмин и лимонови дръвчета, на място, изпълнено с любов и желания, където всички се чувстват близки и всеки знае всичко за другите.

Докато писма в къщата на леля й не отприщват вълна от семейни тайни, крити цели шейсет години – истории за изгнаничество и семейна чест, за забранена любов и страст, за жестокост, война и смелост...

Дали това болезнено пътешествие в миналото и вълнуващото лято на острова ще накарат Анна да преосмисли живота си? Ще може ли да изпита и четирите нюанса на любовта?

Възможно ли е да съществува нов, пети вид любов?

Снимка: netinfo

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти