Вдъхновяваща история: Весела, която остави ландшафтната архитектура и се посвети на Айкидо

Преподава бойно изкуство, но учи как да не се бием. Учител е в японската култура, но остава “вярна” на българските традиции. Може би отговорът за всичко това се крие в изкуството, на което е посветила живота си – Айкидо, което тя превежда като „Хармония между енергиите” и така вече 22 години!

Весела Велин притежава най-високата майсторска степен, която се защитава с технически изпит и е една от малкото българи, придобили я в Япония.

Весела оставя своята основна професия – ландшафтна архитектура, за да се посвети професионално на Айкидо. Заедно със съпруга ù основат едни от най-големите школи по Айкидо за деца в България, чиято мисия е да помага във възпитанието и цялостното им израстване.

Радио Веселина
Снимка: Радио Веселина

За това как да учим днешните деца на дисциплина и самоконтрол, как да им предаваме ценности, за които виждат все по-малко примери, и как да ги стимулираме да се справят с трудностите в свят, в който нещата стават все по-лесни, разказва Весела Велин. Тя споделя своя личен път между черното и бялото в търсенето на баланс и хармония. Заедно със съпруга си Владимир Велин са разработили нов авторски метод, който е изключително успешен в намиране на пътя към Съвършенството!

В епизода на „Доктор здраве с Мария“ говорят за здравето на децата ни и най-вече колко комплексно е то, защото здравето не е само на физическо ниво, то включва още дисциплина, самоконтрол, мотивация децата да показват и развиват добрите си качества, да израстват като щастливи хора. Весела съчетава в себе си много неща – външността ù е нежна и женствена, но може да бъде много твърда и категорична. Тренира с тялото, но за нея книгите и обученията по личностното развитие са много важни. Обучава деца, но говори с тях по сериозни теми.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти