Следваканционна депресия

Когато офисът ви се струва прекалено тесен, а мислите за отминалата почивка не ви напускат
Снимка: Thinkstock

Чувствате ли се потиснати след края на отпуската и завръщането на работното място? Ако отговорът е положителен, то значи вие сте от хората, които страдат от синдрома на следваканционната депресия.

Това състояние обикновено засяга 35% от хората, а най-честите симптоми са отпадналост, умора, сънливост, главоболие, липса на концентрация и апетит, мускулни болки или неприятности с храносмилателната система.

Добрата новина е, че всичко това продължава не повече от 10-14 дни.

Това заяви Антонио Юста, невролог в мадридската болница "Сан Камило".

Той все пак предупреждава, че ако тези симптоми продължат повече време, най-добре е доскорошните отпускари да се обърнат към лекар, защото причината за неприятните усещания може да се окаже друга.

Според д-р Юста споменатите проблеми са най-характерни за хората на възраст между 45 и 55 г. и особено при онези, които са променили рязко рутинните си биоритми.

Най-лесният начин да се спасим от следваканционната депресия е да се придържаме към позитивно поведение и да си даваме сметка, че става въпрос за временни симптоми, които не означават сериозно заболяване.

И най-вече, че сега ни очакват още четири прекрасни почивни дни, които трябва да оползотворим по-най-добрия възможен начин, да изпратим подобаващо лятото, да си кажем с него "Довиждане, до следващата година!" и да се настроим за златната есен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти