Скандално ли е да се влюбиш в президента?

След Мерилин Монро и Моника Люински идва ред и на Кери Уошингтън да прелъсти най-важния мъж в държавата
Снимка: Getty/Gulliver

“Happy birthday, Mr. President”, пее Мерилин Монро в чест на президента Джон Кенеди. Всяка съблазнително провлачена строфа и всяка нишка от прозрачната ѝ рокля крещят само едно – любовната афера между тях двамата.

Години по-късно Моника Люински не стига до подобно еротично-любовно обяснение, но скандалът, който завихря, ще отеква дълго в съзнанието на Бил Клинтън. Вероятно най-известната в американската история стажантка струва на президента най-горчивото му дискредитиране не само пред американския народ, но и пред целия свят.

И пак години по-късно американската машина за правене на пари не пропуска да даде дължимото на този така симпатичен образ.

Жената, която познава повече от добре президентските завивки, получава своето ефирно време със сериала „Скандал”.

Ролята е поверена на Кери Уошингтън (достатъчно сексапилна актриса, за да простим дори президентска изневяра). Нейната героиня, Оливия Поуп, е бивш медиен съветник на президента – тя  познава политическите игри на най-високо ниво, грижи се за безупречния имидж на най-влиятелните американци и с цената на всичко пази най-голямата си тайна – любовната си авантюра с президента на САЩ.

Скандално! Или пък „Скандално?”. С въпросителна.

„Сериалът разказва за истинската любов. Грешка ли е да си с човека, когото обичаш, и правилно ли е да се омъжиш поради користни причини?”, казва самата Кери Уошингтън. И колкото и да ни свети лампата: „Телевизия! Вярвай избирателно!”, не може да отречем, че жената има право.

Миговете на интимност между Президента и Оливия в "Скандал" не са рядкост
Снимка: Нова ТВ

Колко скандално може да бъде да спиш с президента? А по-малко скандално ли е, ако спиш с шефа си? И според кой аршин, ако спиш с политическа фигура, е скандално, а ако спиш с продавача от магазина, не е скандално... „Всяка жаба да си знае гьола”, казали хората, а още по-закостенелите мозъци я перифразирали на „Всяка жена да си знае мъжа, с когото спи”.

И това вече е скандално! Защото любовта не може да бъде скандална (просто сексът още по-малко). Тя може да бъде eдинствено истинска или фалшива (или просто удоволствие). Всичко останало е само шум и врява, празен ПР и зрелищен медиен спектакъл, в случай че имаш малшанса да улучиш президента. Нещата са точно толкова прости.

“Happy birthday, Mr. President”, пее Мерилин Монро в прозрачната си рокля. И тя, роклята, може би е единственото нещо от цялата история, което би могло да бъде квалифицирано като скандално. 

Премиерният първи епизод на серийния филм "Скандал" можете да гледате тази вечер от 22:30 по Нова ТВ.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какъв подарък бихте искали за Коледа?

Абонамент