Време за четене: скандалната, разголваща и бляскава история на Нейно Величество Ана Уинтор

книга Ана Уинтор
Снимка: Издателство Кръг

Колко пъти сте гледали „Дяволът носи Прада“? Колкото и да ви е любим, време е да се запознаете с оригинала – истинската история на Ана Уинтор, жената, вдъхновила емблематичния образ на героинята на Мерил Стрийп в култовия филм. От 13 юли биографията „Ана Уинтор. Живот на първия ред“ излиза на български език – скандална, разголваща и бляскава – за да разкрие лицето на дългогодишната главна редакторка на „Вог“.

Авторът на книгата, професионалният биограф Джери Опенхаймер, разкрива пикантни подробности за живота на модната икона, която десетилетия наред разбива клишетата. В България „Живот на първия ред“ е с логото на издателство „Кръг“ и във великолепния превод на Пейчо Кънев, а изящната корица е дело на Милена Вълнарова.

9 факта за филма „Дяволът носи прада“, които може би не знаете

Тя е амбициозна, студена, изискваща, перфекционистка – най-влиятелната жена в света на модата, тя е Ана Уинтoр, главен редактор на „Вог“ – световната модна библия. Със своя радикален подход и хищнически нюх към модния бизнес, тя успява да се задържи на поста от 1988 г. до днес. В свят, доминиран от мъже, Уинтор се превръща едновременно в най-авторитетния и най-страховит редактор в бранша. Думата й е закон за знаменитости, политици и бизнесмени, а лицето й е емблематично за поп културата и модната журналистика; вечната прическа „боб каре“ и неотменните тъмни очила тя превръща в абсолютна класика.

Ана Уинтор тотално разбива наложените стандарти още с първата корица, която прави за „Вог“ – момиче, облечено в деним. Това  нейно решение преобръща света на модата с главата надолу. Тя дори получава обаждане от печатницата, за да я попитат дали не е станала грешка. Но точно този радикален подход я прави звезда.

Как Уинтор се издига до върха без да има особени таланти? Колко подло и безскрупулно е постъпвала по пътя натам? Както и в предишните си биографични книги, Опенхаймер разнищва всяко кътче от миналото – провежда десетки интервюта със стари съученици, приятели, бивши любовници, далечни роднини, бизнес врагове, колеги и всеки, който би разполагал дори с късче от истината. Той внимателно проучва често шокиращата житейска история на тази загадъчна икона, за да сглоби целия пъзел за читателя в „Живот на първия ред“.

книга Ана Уинтор
Снимка: Издателство Кръг

„По-добро от художествено произведение!“ - „Ню Йорк Поуст“

„Биография, която препуска лудешки през живота й ... В „Живот на първия ред“ г-н Опенхаймер поднася блюдо, точно както направи с биографията на Марта Стюарт от 1997 г. А това, което той сервира, е доста сочно.“ - „Ню Йорк Обзървър“

Джери Опенхаймер е американски писател, автор на тринайсет биографии на известни личности, сред които Хилари и Бил Клинтън, Марта Стюарт, клана Хилтън, семейство Кардашиян и други. Освен биограф, Опенхаймер е работил и на различни позиции в медиите, включително като разследващ журналист и продуцент на документални филми и телевизионни новинарски емисии.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти