Семейните тайни на Хелън Мирън и още (Плейлистът на Edna #19)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Научени уроци

“All I Know So Far” е актуалният сингъл на Пинк, а същото име носи и документалният филм за певицата, който излезе по-рано този месец. В песента тя обобщава житейските уроци, научени от опит, докато кадрите от видеото представят нейното израстване от гневен тийнейджър в узряла жена и майка. За разлика от първоначалната разширена версия на видеото, в която Пинк разказва приказка за лека нощ на дъщеря си, този вариант можем да гледаме и слушаме без прекъсвания, и отново с появи от съпруга на Пинк, момичето им Уилоу и дори Шер!

Във война със себе си

Джей Пи Купър издаде още едно парче от предстоящия си втори албум след като миналата година последно от него слушахме “Too Close” (припомнете си тук). “Holy Water” е дълбоко лична история за семейните правила и вдъхновяващия пример на неговия баща. За силата да се изправиш и започнеш наново безброй пъти разказва и клипа, който засяга и още теми за вътрешни конфликти.

Алтернативно прозрение

“Epiphany” e поредният нов сингъл на нашенската инди поп-рок банда Hayes & Y. Момчетата, установени в Манчестър, се доверят на българска почва за кадрите към видеото, които са режисирани от Петър Дочев. В главната роля е актрисата Ирмена Чичикова, която освобождава танцуващата кралица в себе си. Не сме сигурни кое е по-заразително – звученето на парчето с осемдесетарско влияние или движенията на Ирмена.

КИНО

Робин Худ, когото не сте очаквали

„Херцогът“ (“The Duke”) разказва действителната история на 60-годишният шофьор на такси Кемптън Бънтън. През 1961 г. той открадва от Лондонската национална галерия картината на Франсиско Гоя „Херцогът на Уелингтън“ и макар да иска откуп в полза на пенсионерите и ветераните от войната в своята държава, Бънтън е изправен пред съд, а мнозина застават на негова страна. В британската комедия от режисьора на „Нотинг Хил“ Роджър Мичъл участва Хелън Мирън като съпругата на Кемптън, от която той пази в тайна кражбата, а в главната роля е Джим Броудбент.

Нов отряд екшън героини

Карън Гилън се преобразява в елитна наемна убийца, продължила по стъпките на майка си. Изоставена като дете, Сам израства в организация, наричана Фирмата, а нова поръчка я кара да предпочете живота на 8-годишно момиче пред службата. Когато започва нейното преследване, Сам прибягва до контактите си с друга група наемнички - Библиотекарките, а междувременно се събира и с майка си 15 години след последната им среща. Доминиращата женска компания тук е с участието на Лена Хийди, Анджела Басет, Мишел Йео и други.

Неонови изкушения

След „Зад волана“ от 2017 г. режисьорът Едгар Райт ни е приготвил нещо не по-малко вълнуващо – стилния трилър “Last Night In Soho”. В него младо момиче от Лондон успява да се върне в 60-те години на града, където попада в кожата на амбициозна жена, мечтаеща да бъде певица. Скоро обаче границите между истина и фантазия, минало и настояще се размиват, докато надвисват фатални последици. Лентата очакваме да излезе през октомври тази година.

ОЩЕ

Между страници на живота ѝ

Синди Крофърд ни превежда през емблематични моменти от своя живот, белязан от кариерата ѝ на супермодел. Започвайки като водеща на предаването по MTV “House of Style” 1989 г. с личното си кожено яке и бяла тениска, тя продължава да залага на собствени дрехи и за незабравимата реклама на Pepsi, в която носи собствени дънкови панталонки. Пътуването продължава до 2018 г. с черна рокля на Marchesa на Британските модни награди, когато дъщеря ѝ Кая Гербер получава наградата „Модел на годината“. А що се отнася до съвета към нейните деца, избрали същата професия – „Появявайте се навреме, бъдете готови и не стойте на телефоните си“ – валидно и за всички останали!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти