Джерард Бътлър спасява семейството си, Бионсе с грандиозен проект и още (Плейлистът на Edna #24)

Джерард Бътлър
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Страх от летене

След предишния си мрачен сингъл (припомнете си тук) Джей Пи Купър (JP Cooper) издаде краткосвиреща музикална колекция “Too Close”, който британският изпълнител определя като предшественик на втория си албум. Ако съдим по тази генерална репетиция, ни очаква нещо доста добро! В заглавното парче британецът е по-лиричен от всякога, докато пее за страха от сближаване и разкриване пред другия, който обаче не е в състояние да те спре.

Хумор по време на пандемия

Остава не разочарова с новата си песен, която идва след половингодишна пауза. „Гений“ е втори сингъл от предстоящия им албум и представя малко по-различно и свежо звучене от обичайното за групата. Интересният визуален подход към видеото е на София Добрева, което включва и части от текста, написан от Георги Георгиев, който разказва за самота и вътрешно освобождение.

Да намериш себе си

За да чуем песента ѝ “Tears Getting Sober” от сцената на Евровизия, ще трябва да почакаме до догодина, но междувременно Виктория Георгиева дава още едва заявка за световна кариера. Новото парче на VICTORIA се казва “alright” и в него 22-годишната изпълнителка изразява вътрешните си борби и пътя към себе си. Красивият клип с ясно послание е заснет в района на Приморско и Бургас.

КИНО

Отвъд границите

„В очакване на варварите“ направи премиерата си във Венеция още миналата година, а в сегашната обстановка изглежда, че филмът ще бъде дигитално разпространяван. Филмът по едноименния роман на Дж. М. Кутси разказва за неназована империя, чийто магистрат е напът да се пенсионира, когато е посетен от полковник. Докато командирът се грижи за сигурността на границата от варварски нападения и провежда брутални разпити, съдията започва да се съмнява в службата си на империята. Освен Марк Райлънс и Джони Деп като магистрата и полковника, към звездния афиш се присъединява и Робърт Патинсън в ролята на офицер.

Борба за оцеляване

Джерард Бътлър е звездата в апокалиптичната лента “Greenland”. Когато парчета от комета удрят Земята в продължение на няколко дни и застрашават да заличат човечеството, семейството на героя му Джон Гарити трябва да търси спасение. Единственият им шанс са бункери в Гренландия, за които борбата е безмилостна.

 В името на професията

Ейва е поръчков убиец, който работи за организация, набелязваща важни мишени. Докато наемницата си позволява да нарушава работния протокол, нейният работодател Саймън (Колин Фарел) решава да я отстрани, изправяйки се срещу покровителят ѝ Дюк (Джон Малкович). Главната роля в „Ейва“ е на Джесика Частейн, а филмът, който се очаква по кината през септември, е режисиран от Тейт Тейлър („Момичето от влака“).

ОЩЕ

Проекта на живота ѝ

Този понеделник ни посрещна с новината за новия визуален албум на Бионсе. Оказва се, че освен музикалната колекция “The Gift”, която излезе заедно с филма „Цар Лъв“ от 2019 г. и е вдъхновена от него, звездата е готвила още един проект към продукцията на Дисни. “Black Is King” излиза на 31 юли в платформата Disney+, за да „отпразнува красотата и мащаба на чернокожия произход“. Година по-късно темата е по-актуална от всякога, а самата Бионсе споделя, че за нея е било истинска страст да проучва, снима и монтира.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти