Село Баня - минералният рай на България

Ако сте от хората, които имат нужда от алтернатива на морската почивка, мечтаете си за бягство от забързания град в планината – на чист въздух и сред красива природа, или просто искате да научите за какво е полезна минералната вода, има едно райско кътче в България с чудотворни минерални извори, което осигурява спокойствието и здравето ни.

Става дума за село Баня, което е само на 150 км от София, близо до Разлог и Банско и се слави с над 75 минерални извора. То е село Баня.

Село Баня се намира в центъра на Разложката котловина между три красиви планини - Пирин, Рила и Родопи. На 150 км от София е и на само 5 км от Банско и Разлог. Това село наистина е страхотно и перфектно за хора, които искат да се откъснат от градския шум и динамика.

Невероятна природа, тишина, чист въздух, много история. Баня е най-старото селище в района - първите негови основатели и заселници са били траките. Селото и околностите са осеяни с археoлогически ценности останали от епохата на траките.

Съхранени са и десетки стари възрожденски сгради. Хората са изключително любезни и мили, храната – вкусна и истинска.

Освен това в землището на село Баня има над 75 минерални извора със средна температура на водата 58° C, които се използват предимно за балнеология, SPA, открити и закрити  басейни.

Реално има за всекиго по нещо – за хора, които имат нужда от почивка и лечение, за хора с деца, които искат да си направят семейна почивка, но и за млади и готини хора, които имат нужда да избягат от шума, да полежат на слънце около басейна и да се поглезят с малко СПА процедури.

А ето и няколко любопитни факти за водата там, които научаваме от новото видео на Natali's Beauty:

Лекуване на стари травми
Минералната вода в село Баня е известна със своите лечебни свойства. Ако например имате стари травми – счупвания, изкълчвания, натъртвания, със сигурност ще можете да си направите следоперативна профилактика.

Нещо важно за всички млади хора
Ето и нещо важно за всички млади хора - със специални СПА процедури могат да се лекуват ревматизъм, ишиас, ломбаго, дископатия, гръбначни възпаления.

Ако за някои от вас звучи далечно, знаете ли че всъщност част от изброените са бича именно на нашето поколение – хората, които постоянно стоят пред компютрите, често по повече от 8-9 часа дневно.

За здрава и красива кожа
Един страхотен плюс на минералните води в Баня е, че лекуват различни кожни болести и възпаления – правят кожата здрава, красива и сияйна, а СПА процедури сауна, парна баня с хамам и ледено ведро спомагат още повече за това да се чувстваме красиви и уверени.

Красотата отвътре навън
И още един любопитен факт. Оказва се, че минералната вода в Баня може да се използва и за питейно лечение и профилактика. Трябва да бъде темперирана до 35-37 градуса и оказва благотворно въздействие за стомашно-чревни заболявания, сред които гастрита – едно от най-честите оплаквания на съвременния човек, но и още на метаболитни проблеми – т.е. проблеми с килограмите и затлъстяване и пр.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти