Страховитите предсказания на Нострадамус, които вече са се сбъднали

Нострадамус е роден на 14 декември през далечната 1503 г. в малкия френски град Сан-Реми.

Той става известен като един от най-добрите предсказатели, които някога са се раждали, пишат от Vesti.bgСпоред някои, неговите видения за бъдещето са се сбъднали с плашеща точност. 

Вижте тези от тях, за които се смята, че вече са се сбъднали, тук:

5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали

Той е едно от деветте деца на Рейниер дьо Сен-Реми и търговеца на зърно и нотариус Жом дьо Нострадам. Семейството на баща му е от еврейски произход. Дядото по бащина линия обаче приема католицизма през 1455 г. Така той получава християнското име Пиер и фамилията Нострадам.

На петнадесетгодишна възраст започва да учи университета в Авиньон. След по-малко от година, по време на която изучава граматика, реторика и логика, е принуден да напусне учебното заведение, защото университетът затваря врати поради заплахата от чумна епидемия.

След като напуска Авиньон, Нострадамус (по собствени думи) пътува из страната в продължение на осем години, а от 1521 г. изучава изкуството на лечението с билки.

През 1529 г., след като е работил няколко години като аптекар, започва отново да следва медицина в университета на Монпелие.

Малко след това е отстранен, защото е открито, че е работел като аптекар, което било изрично забранено от университетската управа. И до днес се пази документът за отстраняване на астролога от университета.

Прочетете предсказанията на Нострадамус за 2022:

Предсказанията на Нострадамус за 2022

След отстраняването си Нострадамус все пак продължава да работи, вероятно като аптекар. Става известен със създаването на своето „розово хапче“, за което се вярвало, че предпазва от чума.

Неговият най-известен труд се нарича „Пророчества“. Книгата е издадена през 1555 г. и е написана в четиристишия, представящи събитията, които ще се случат в света според пророка.

Днес хората са разделени на два лагера: тези, които смятат, че той е предрекъл с абсолютна точност най-страшните събития от бъдещето, и онези, според които Нострадамус не е предрекъл нищо, а по-скоро става дума за грешна интерпретация от наша страна на четиристишията му.

Независимо кои са прави, едно е сигурно: Нострадамус е име, за което всички ние знаем и днес.

Ето какво е предсказал Нострадамус за 2022 година:

Предсказанията на Нострадамус за 2022

Вижте предсказанията му, за които се смята, че вече са се сбъднали, в галерията ни:

5 страховити предсказания на Нострадамус, които са се сбъднали

годишен 2022
Снимка: iStock/Edna.bg

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти