Все повече жени започват собствен бизнес

Сам съм си шеф
Снимка: netinfo

Според проучване на една от най-големите британски застрахователни компании Simply business, все повече британки предпочитат да работят за себе си. Данните показват, че за последната година заявките на жени, които искат да развият собствен бизнес са се увеличили с 12 процента.

Сред най-предпочитаните сфери, в които дамите искат да бъдат работодатели на себе си са такива свързани с почистване на домове, козметични и фризьорски услуги, както и кетъринг. Освен тях в топ 10 на предпочитаните области влизат още счетоводство, правни услуги и финансов надзор.

Друга не малка част от представителките на нежния пол се ориентират и към здравния и образователния сектор, отваряйки си частни кабинети или преподавайки уроци вкъщи.

"Въпреки безработицата, която непрекъснато нараства, е окуражително да видиш как цифрата на хората, които искат да започнат самостоятелен бизнес непрекъснато нараства. Освен това ефектът от все повече ориентирани към частния сектор хора ще подобри икономическите показатели на страната", допълва изпълнителният директор на Simply business Джейсън Стокууд.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти