Ритуали за щастие

Ритуали за щастие
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Януари е обявен за един от най-депресиращите месеци, а тази година е гарниран и с ретрограден Меркурий. Не трябва да отдаваме особено значение на тези неща и да им позволяваме да развалят настроението ни.

Ако все пак чувствате угнетеност и необяснима зимна тъга, то прочетете тези няколко ритуала за щастие:

Гледайте по-малко телевизия!
Противно на това, което си мислите много неща в телевизионните програми изнервят. На първо място рекламите, след което идват новините с непрестанните вести за инциденти, след което са различни публицистични предавания, които освен ако не са ви истински любими или не съобщават добри новини, няма смисъл да ви затормозяват. Ако ви се гледа филм, то изберете приятна комедия или дори детска анимация. Това е ви ободри и накара да се посмеете.

Планирайте си ваканция.
Може да е посещение на прекрасната морска градина в Балчик или Царевец в Търново, Античния театър в Пловдив или Борисовата градина в София, няма значение. Важното е да смените обстановката, да се разнообразите и насладите на нещо приятно за сетивата. Отделно на това пътуванията винаги освежават.

Припомнете си: Къде да пътешестваме тази година

Заобиколете се с щастливи хора.
Без абсолютно никакви угризения можете да игнорирате от вечно мрънкащите и негативни хора в живота ви. Дори това да е някой роднина или добър приятел, сведете комуникацията с него до минимум. Няма нужда да се товарите с чужди проблеми и тъжни настроения, когато самите вие се чувствате депресирани. Веселите и усмихнати хора около вас ще ви „заразят“ с настроението си.

Обърнете се към природата.
Правете повече разходки в парка или гората, вземете си цветя в саксия и ги наредете в дома си, изборът е ваш. Контактът с природата успокоява ума и разведрява сърцето.

Припомнете си: Какво да си засеем вкъщи през януари?

Вземете си анти стрес книжка за оцветяване.
Някои проучвания твърдят, че докато човек оцветява подобна книга (създадена специално за възрастни) съзнанието му се намира в състояние близко до медитативното. Освен това е много приятно разнообразие.

Идете на театър с приятели.
Изберете забавна постановка и ще усетите веднага приятната промяна в настроението си.

Каквото си мислите, това ще получите.
Представете си, че имате наистина своя Ангел хранител и той е неизменно до ваша страна. Ангелът чува мислите ви, но всичко, което може да каже и направи е „Така да бъде!“. Когато вие се оплаквате и недоволствате или развивате различни сюжети в главата си как нещата няма да се случат както вие искате и ще останете разочаровани, ангелът ви казва „Така да бъде!“. Или иначе представено – с негативното си мислене привличате винаги лоши неща да ви се случат.

Променете нещо или по себе си или в дома си.
Купете си нови пердета или покривка за масата, отидете на маникюр, подстрижете се или си боядисайте косата. Ако искаме да излезем от емоционалната дупка, в която сме се озовали, трябва сами да стартираме промяната, дори и тя да е в малките и уж незначителни неща.

Припомнете си: Нова визия или как да се почувстваме по-добре през януари

Не може да очаквате от никой друг, освен самите себе си, да ви поднесе щастието като букет цветя. То не се получава даром и не можем да го очакваме от някое друго място, освен собственото си сърце smiley Когато го отворим за радостта и любовта, Вселената ще ни ги предостави с щедри шепи, бъдете сигурни в това!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти