Ресторанти за котки

Ресторанти за котки
Снимка: Thinkstock

Във Великобритания домашните котки могат да бъдат почерпени с лакомства в специални заведения.

Веригата ресторанти и кафенета "C`est Moggie-fique" предлага меню и услуги само за този род домашни любимци, разкри в. "Телеграф", цитиран от БГНЕС.

Там им се сервират раци, пържена патица, хайвер от моруна или други лакомства, подходящи за мъркащите създания.

Блюдата не са евтини – 38 долара за порция, така че предимно състоятелни британци ще могат да заведат любимките си в тези заведения.

При това всяко меню и съставните му части се подбират съобразно претенции на "клиентите", представени предварително от техните собственици.

В германския пък град Есен бе открит 5-звезден хотел за кучета, пише "Билд".

Там собствениците може да оставят домашните си любимци, ако решат да заминат на почивка без тях. Както направила и Никол Лине, която поверила своите лабрадори Хектор и Жюл на хотела на Райнер Хамел, докато била на почивка за една седмица на испанския остров Майорка.

За удоволствието тя заплатила 45 евро за една нощ, твърди "Euromag".

"Отпуската ми излезе двойно по-скъпо, но кучетата добре си починаха", споделя тя.

"Имаме клиенти, които плащат за любимците си повече отколкото за себе си", твърди собственикът на хотела Райнер Хамел.

При него няма клетки. Откритата площ на хотела е огромна (8 000 кв. метра), има езерце, дълбоко 1,7 метра, ортопедични матраци, затоплени столове и лампи в пода, които излъчват топла и приятна светлина. Хотелът приема само до 10 кучета, но им осигурява удобства от висока класа. 

Най-интересното е, че има много хора, които държат на домашните си любимци повече, отколкото на свои роднини, например. Не са малко и случаите някои милионер да завещае част от състоянието си именно на любимото си куче или коте.

Пример в подобно отношение е дизайнерът Карл Лагерфелд, чиято котка е третирана като кралица. Тя има лични камериерки и получава специални грижи 24 часа в денонощието.

Самият Лагерфелд сподели, че ако можеше, би се оженил за котката си, тъй като тя е най-невероятното създание, което познава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти