Рецептите от Hell's Kitchen: Суфле със спанак, салата цезар и картофен муселин с шафран

Hells Kitchen
Снимка: Hells Kitchen

Продължаваме да ви разкриваме тайните от кухнята на Hell's Kitchen. Днес се спираме на рецептата за суфле със спанак, салата цезар и картофен муселин с шафран:

***

Продукти:

Брашно – 50гр.

Краве масло – 20гр. за намазване

Прясно мляко – 500 мл.

Желтъци 3бр.

Белтъци 3бр.

Галета - 100гр.

Спанак – 200гр.

Чесън – 5гр.

Индийско орехче – 5гр.

Сминдух – 5гр.

Копър – 5гр.

Цезар дресинг:

Майонеза - 200гр.

Заквасена сметана – 100гр.

Рибки аншуа – 5бр. -

Зехтин – 20мл.

Лимонов сок – прясно изцеден 1 с.л

Дижонска горчица – 1с.л

Сос Уорчестър – ½ с.л

Скилидки чесън фино нарязани 1бр.

Черен пипер

Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Приготвяме гъст бешамел. Охлаждаме. В отделен съд задушаваме спанак с чесън и шалот. Подправяме със сол, пипер и индийско орехче. Задушеният спанак пасираме на блендер. При поръчка смесваме спаначената смес, бешамел, желтъци и белтъци на сняг. Разпределяме сместа в предварително намазани с масло и поръсени с финна галета формички до 2/3 от нея. Печем до готовност и поднасяме с букет от листа и репички овкусени с цезар дресинг.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти