"Пътуващото кафене на Роузи" - за сладостта да започнеш наново

книга
Снимка: Ciela

По книжарниците излезе „Пътуващото кафене на Роузи” – новата книга на Ребека Рейзин, дала на читателите три изкусителни романа за Париж – „Малката книжарничка край Сена”, „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” и „Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе”. В четвъртата си книга Рейзин се завръща у дома в Англия, където ни повежда на пътешествие из цялата страна в компанията на банда свободолюбиви номади.

Роузи е планирала всичко с военна прецизност. Тя има кариера, която е градила с часове робски труд във високо уважаван ресторант, съпруг, когото обожава, и живот, който е толкова подреден, че никога не може да я изненада неприятно. До рождения ѝ ден, който съпругът ѝ не просто забравя, а използва, за да ѝ съобщи, че я напуска заради друга. „Просто не си достатъчно спонтанна, Роузи”, казва ѝ той, преди да направи плановете ѝ за бъдещето на пух и прах.

Под влиянието на разбитото си сърце – и вечер в компанията на твърде много вино – Роузи купува ван на старо, похарчвайки всичките си спестявания, и напуска работа, за да се отправи на вълнуващо пътуване из цялата страна. Пътуващото кафене на Роузи е новият ѝ живот – тя ще прави любимия си чай и огромни количества изкусителни десерти, утешителна храна, от която всеки има нужда, и ще бъде… спонтанна?

О, не! Тя прави огромна грешка и трябва веднага да се върне в Лондон, да си върне старата работа, да забрави всякакви моментни откачени хрумки! Добре че е новата ѝ приятелка Ария, за да ѝ напомня, че да се откажеш от рутината в началото е малко трудно. Да следваш пътища за никъде, да спиш под различно небе всяка седмица, да бъдеш свободен и сред добри хора, които са загрижени за теб. Дали пък точно това не е истинската Роузи?

книга
Снимка: Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти