"Пътят към Анапурна" - една лична история от впечатляващия Непал

книга
Снимка: ИК "ЕРА"

С чувство за хумор и внимание към детайла писателката Марина Москвина описва вълнуващото си пътешествие из магнетичния Непал.

Марина ни потапя в атмосферата на град Катманду – място, което до средата на XX век едва петдесет чужденци са посетили. Заедно със съпруга си Леонид тя поема на път, за да опознае мястото, културата, традициите и най-вече – хората, населяващи този регион. Двамата се срещат с колоритни местни жители, опитват момо кнедли и бира Чанг и влизат в къщички за опияняване.

Посещават неописуемо красиви дворци и храмове, виждат въздушна пагода, позлатени фонтани и живата богиня Кумари. Но най-важното от всичко – изкачват се до Светилището на Анапурна. Връх в сърцето на величествените Хималаи с лоша слава и смайващи планински пейзажи.

Марина Москвина е писател и носител на множество литературни награди. Заедно със съпруга си тя преминава през древните пътища на Япония и изкачва върховете на Хималаите в Индия. В "Пътят към Анапурна" двамата се отправят на пътешествие в кралството на Непал.

книга
Снимка: ИК "ЕРА"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти