Първият от много в "Черния списък"

Първият от много в "Черния списък"
Снимка: Нова Телевизия

Повече от 10 години бившият държавен агент Реймънд „Ред“ Редингтън е един от най-издирваните от ФБР бегълци в света.

Посредник в сложни криминални схеми и тъмни сделки, познат на тези, за които всички говорят, известен на мнозина като „портиерът на престъпния свят“. И докато всички го търсят, той мистериозно се предава на ФБР с еднo много специално предложение: да помогне в залавянето на известен сръбски терорист на име Ранко Замани, който дълго време е бил смятан за мъртъв.

Условието обаче е да говори само и единствено с Елизабет „Лиз“ Кийн – новобранка и профайлър, която току що е завършила Академията на ФБР в Куантико.

За Лиз това ще е един доста неочакван и динамичен първи работен ден. Лична среща с най-търсения престъпник, отвличане на 8-годишно дете, неочаквани разкрития за най-близкия ѝ човек са само малки части от картината на мащабна конспирация, която анентът-новобранец тепърва ще трябва да подреди, както и още много неща в живота си.

Случайност ли е, че Реймънд Редингтън ще се предаде в първия ден на Лиз като профайлър във ФБР или той просто я е чакал? Всички си задават този въпрос, дори и самата тя. Но само един човек знае отговора.

Замани е само първият в „Черният списък“ на Ред, следван от имена на политици, престъпници, шпиони и международни терористи, до които всички искат да стигнат. Редингтън ще съдейства на ФБР в залавянето им само при условие, че Елизабет Кийн продължи да бъде негов партньор. В замяна Ред ще научи Лиз да мисли като престъпник и „да вижда по-голямата картина“, независимо дали тя иска това.

Той е самоуверен, арогантен и е готов на всичко, за да постигне целта си. Какви са обаче истинските му намерения и защо е избрал Лиз, с която на пръв поглед няма никаква връзка? Дали и Лиз крие свои собствени тайни и колко тъмни са те?

Само ден преди дебюта си в ефир, „Черният списък” има специална задача към почитателите на криминалния жанр и приключенията – в специална Facebook активност на страницата на Нова телевизия. Включете се в предизвикателството и станете истински „Facebook агент на специални служби” тук.

“Черният списък” - не пропускайте началото - 15 декември, вторник, от 21:00 ч. по Нова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти