ПРАДА: повече от синоним на лукса

Прада
Снимка: Издателство Hybrid Books

Четвъртата книга от модната поредица на Издателство Hybrid Books проследява хронологията по произхода на култовата марка Prada – от ранното стартиране в Милано до модната империя, превърнала се в синоним на лукса.

Компанията е основана през 1913 г. от братята Марио и Мартино Прада. Започвайки с малък бутик в Милано, Prada се утвърждава като основан на минимализма и съвременното изкуство бранд. Макар и стартирана като бизнес „за мъже“, в който жените нямат място, наследството на Марио Прада преминава през ръцете на дъщеря му Лучия поради незаинтересоваността на собствения му син в модата.

Днес внучката Миуча е основният двигател, задвижващ еволюцията и новаторството на бранда, вдъхновил филма „Дяволът носи Прада“ с участието на Мерил Стрийп.

От кожени чанти през обувки, дрехи и парфюми, Prada се нарежда до най-големите модни марки, чиито продукти са не само луксозни – те носят в себе си фешън заряд, недостижим за конкуренцията.

Богато илюстрираната книга „Прада“ на Лайа Фаран Грейвс документира историята и наследството на Prada – от зараждането на компанията като производител на кожени артикули до международна модна империя. Изображенията на облекла, снимките от модния подиум и модните фотографии отдават дължимото на една от най-влиятелните модни къщи на света и на жената, която стои начело, и то в контраст с възгледите на нейния дядо и основател.

Прада
Снимка: Издателство Hybrid Books

Луксозната книга вече е по книжарниците във вариант с твърди и меки корици. Сред останалите книги от модната поредица на Издателство Hybrid Books може да намерите „Шанел“„Диор“ и „Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд“.

Прада
Снимка: Издателство Hybrid Books

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти