По стъпките на непреходната класа с „Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд“

Луи Вюитон книга
Снимка: Hybrid Books

Вече 150 години „Луи Вюитон“ е синоним на стил и класа. Чантите и куфарите на новатора виждаме в ръцете на популярни личности, оказали влияние върху модата и културата от Първата световна война, та чак до днес.

Какво се крие зад историята на култовата марка? Как името на занаятчията, който опакова багажа на богатите французи, става моден символ?

Богато илюстрованото луксозно издание „Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд“ на Карън Хоумър вече у по книжарниците от Hybrid Books и може да бъде намерена с твърди и меки корици. Книгата надниква в миналото, когато се поставя началото на семейната фирма, и проследява как еволюират през годините идеите за пренасяне на багаж, въплътени в чанти и куфари с всякакви размери и предназначения.

Луи Вюитон книга
Снимка: Hybrid Books

Бляскавият успех на фамилия Вюитон започва през далечната 1854 година в работилничка за опаковане, минава през преосмисляне на пътническия сандък и акостира в съвремието ни с невероятна пъстрота и разнообразие, без да изневерява на първоначалния замисъл – удобство, шик, стил.

Като млад основателят на марката Луи търси късмета си в Париж, по-късно луксозният бранд процъфтява през периода на двете световни войни, на Голямата депресия, в епохата на джаза и суинга през шейсетте. 

Като проследява в детайли възхода на „Луи Вюитон“ до статуса на икона през осемдесетте години на двайсети век, създаването на модния повелител LVMH и наемането на Марк Джейкъбс през 1997-а, тази неофициална биография на „Луи Вюитон“ разкрива трансформацията на компанията за производство на чанти в модна къща от световна величина.

Чудесни снимки и завладяващ текст илюстрират историята на „Луи Вюитон“ до днес, когато тя продължава да се развива под ръководството на творчески директори като Никола Жеские и покойния вече Върджил Абло.

Луи Вюитон книга
Снимка: Hybrid Books

Какво е „Монограм“? Кои известни дизайнери на облекло и аксесоари обвързват творчеството си с мисията да съхранят и развият наследството на компанията? Защо всички звезди обичат „Луи Вюитон“? Четете, разглеждайте, носете в чантата или куфара си тази книга албум за зашеметяващата история на световна марка № 1 за чанти и куфари!

Авторът на „Луи Вюитон: Историята на един култов моден бранд“ Карън Хоумър е моден журналист, писала е за The Times, The Telegraph, Harpers & Queen, Elle, World of Interiors и Vogue. Живее в Лондон.

Луи Вюитон книга
Снимка: Hybrid Books

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти