Помощ! Косата ми окапва!

Помощ! Косата ми окапва!
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравей, Алексей!

Много харесвам твоя метод за чудесен живот и трябва да призная, че до момента, за каквото и да съм го използвала, всичко се е нареждало.

Така намерих приятеля си, така си набавих пари, когато ми бяха необходими. При всичките случаи обаче, решение се намери, когато престанах да мисля за проблема и си казах: "По дяволите, каквото ще да става".

Сега обаче се намирам в една сложна ситуация, от която ми е много трудно да се абстрахирам и да позволя на потенциала да сработи. Имам проблеми с косата си, започна да капе и тъй като не е особено много по принцип, се страхувам, че скоро ще ми трябва перука. Преди имах подобен проблем, който продължи с години, докато един ден просто не спря и не започна да расте отново.

Сега се ужасявам, че може пак да продължи толкова дълго и всякакви черни сценарии ми се въртят в главата. Каквито и щуротии да правя по въпроса, те не сработват и предполагам причината е в сериозността ми спрямо проблема. Но е много трудно да се абстрахирам, защото все пак постоянно трябва да се гледам в огледалото.

Моля за съвет как да си помогна като използвам метода ти! Благодаря от сърце!

* * *

Здравей,

Този проблем явно е доста актуален сред дамите напоследък. И това, което забелязвам, е някакво странно вкопчване в него, сякаш опазването на косата е екзистенциален въпрос от особена важност. Дори ме накарахте да се замисля, защо се стига до подобна болезнена реакция на този проблем.

Може би, защото от древни времена до наши дни, във всяка епоха и култура косата носи силна знакова натовареност. При това, в съвременността, тя е не само основен атрибут на изявата на женствеността, но преди всичко инструмент за съблазън.

На практика, всяка втора реклама обяснява на жените предимствата на поредния продукт за коса. Т.е. ако ти опада косата, не можеш да си ползваш заслуженото без заслуги, губиш основното си човешко право на коса без пърхот, с по-дълготраен цвят, обем, къдрици и куйруци...

Първото, което бих препоръчал, е да се подложиш на огледалната диета. Две седмици никакво огледало или ако се налага, само с шапка. Не гледай косата си.

Второ – в "Ако животът не е чудо" от Ивинела Самуилова има чудесен пример за маска за здрава коса, която може да ползваш като пример.

Трето – имаш на разположение т. нар. "вълшебен мултипликатор" – нещо като магически пенкилер за разхубавяване, отслабване и всичко останало, което една жена може да желае да постигне, без да се подлага на тормоза на индустрията за красота. Следи датите на курсовете за семинар с абревиатура ПОР.

Освен горните идеи, ми хрумва още, че можеш да си вземеш чичко-тревичко и да си го отглеждаш, сресваш, подстригваш и пр.; или да ходиш с ролки (може и в джобовете, не е нужно да са на косата), както и всяка сутрин, преди да си измиеш зъбите, да пъхаш главата си в хладилника за няколко секунди – много помага за консервацията на опадваща коса.

При всички случаи пробвай, докато попаднеш на техниката, която ще те накара да отпуснеш хватката. Експериментирай до насищане или до разсмиване, за да може да се получи това прещракване от блокиращата към разрешаващата вълшебството нагласа.

Поздрави, Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти