Неуместни и опасни: 11 неща, които трябва да изтриете от Facebook профила си

социални мрежи
Снимка: iStock

Социалните мрежи са неделима част от живота ни. От интересен модерен феномен преди повече от 10 години, днес платформи като Facebook и Instagram вече са места, на които се развива бизнес, поддържат се приятелства, започват се и се приключват романтични връзки. Днес почти всеки е в социалните мрежи, изграждайки своя образ пред света и надниквайки какво се случва с близки и далечни познати.

Детайлен анализ от екипа на дигиталните изследователи от компанията Kepios показва, че през октомври 2023 г. в вета има 4,95 милиарда потребители на социални мрежи, което се равнява на 61,4 процента от общото световно население.

Същевременно много специалисти по киберсигурност предупреждават за все повече злоупотреби и престъпления, които се случват онлайн. Много от тях не могат да бъдат предотвратени от обикновения потребител. Важно е обаче винаги да бъдем особено внимателни какво споделяме онлайн.

Затова и направихме списък от 11 неща, които по-скоро нямат място в профила ви във Facebook и Instagram. Някои от тях могат да ви поставят в известна опасност, докато други просто са неуместни и може да ви злепоставят в реалния живот.

социални мрежи
Снимка: iStock

Първо е важно да отбележим очевидното – лична информация като вашия телефон или личен адрес например, няма място в социалните ви мрежи, освен ако не става въпрос за служебни координати, публикувани, за да могат потенциални клиенти и партньори да се свързват с вас.

А кои са другите 11 неща, което е по-добре да изтриете от профила си и да не качвате никога повече, разберете в галерията:

11 неща, които не трябва да бъдат в социалните ви мрежи

 

Прочетете още:   

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти