Плейлистът на Edna (№8): Хю Джакман за президент, Еминем като камикадзе, а Дженифър Хъдсън – достойна за кралица

Хю Джакман
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Лятото може да изглежда към края си, но Плейлистът на Edna продължава и то със силни герои от последната седмица.

Вижте на кои от тях си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Разпадната връзка

One Republic продължават да редят заразителни стихове и ноти, вдъхновени от не по-малко заразни социални проблеми. В “Connection” това е липсата на истинска човешка връзка на фона на непрекъснатата ни свързаност онлайн. Освен че от кофти реалността се раждат добри песни, другата хубава новина е, че въпросното парче е първият сингъл от задаващия се нов албум на групата.

Само(убийствено) завръщане

В петък Еминем ни изненада с нов албум, който излезе без предупреждение. Казва се “Kamikaze” и с него рапърът се заканва да се прицели във всеки обект на римите си без да го е грижа за последиците, дори това да е собственият провал. За такъв един – зле приетата колекция “Revival” от 2017 г., той намеква и в песента, което носи заглавието на албума.

Буря от захарен памук

LSD е музикален проект, който събира на едно място Сиа, Labirinth и Diplo, а в този си състав музикантите вече имат трето общо парче. Мелодичното “Thunderclouds” разказва за бурите в личните отношения и загубата на доверие, когато идва време да слезеш от облаците, но го прави нежно и с приказен клип.

Пеперуди и таксита

Само месец след последното си “Wantchu” (което вече включихме в един от предишните ни плейлисти), Рут Колева представя и нещо ново на български. От традиционното си блус и джаз звучене певицата преминава към ритмично R’n’B и денс за „Онзи момент“, където красиво описва отношенията, които уж приключват, но раните остават. Очакваме парчето да получи заслужено въртене в ефира, иначе би ни заболяло.

КИНО

Загубена кауза

През 1988 г. американският сенатор Гари Харт е основен претендент за мястото в Белия дом. Политическото му бъдеще изглежда ярко, но не и след като е заснет с любовницата си - тогава преднината му в президентската надпревара се изпарява за сметка на разярилия се медиен скандал, в който Харт предстои да бъде разкъсан. В главната роля в „Кандидатът“ ще гледаме Хю Джакман заедно с Вера Фармига като неговата екранна съпруга Олета Харт, а Джей Кей Симънс ще се опита да въведе ред като ръководителя на кандидатпрезидентската кампания.

Нещо лично

Мари Колвин е легендарна с репортажите си от епицентъра на конфликтите в Близкия изток. Военният кореспондент предава историите от най-опасните места в света, а загубата на лявото ѝ око не я спира да отразява отново военните събития. Сега нейната история разказва Розамунд Пайк във филма „Лична война“, която пред камерата е още в компанията на Стенли Тучи и Джейми Дорнан като фотографа Пол Конрой, с когото Колвин пътува.

7-звезден хотел

„Тежки времена в „Ел Роял“ събира седмина непознати в един привидно свестен хотел, който обаче има мръсно минало. На границата между Калифорния и Невада ще се срещне цяло съзвездие, най-ярките имена от което са Джеф Бриджис, Крис Хемсуърт, Дакота Джонсън и Джон Хам. Всеки от героите им крие поне по една тайна, която ще засвети с неонов ноар блясък и угасне с някой и друг изстрел през октомври.

ОЩЕ

Слава на кралицата

Откъс от погребението на великата Арета Франклин не е най-разтоварващият начин, по който може да завършим Плейлиста на Edna, но изпълнението на Дженифър Хъдсън е нещо, което трябва да се чуе. Безспорно най-мощната част от церемонията по сбогуването кралицата на соула е и доказателството как Хъдсън ще се справи повече от успешно с ролята на Арета, за която се говори, че ѝ предстои да изиграе. Не се съмняваме, че и Франклин би била доволна това да се случи.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти