Пиърс Броснан влиза в затвора с мисия и още (Плейлистът на Edna #16)

Плейстът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я новата доза парчета и трейлъри, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna - този път от последните 14 дни. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Нова ера

Били Айлиш започна нова ера в своята кариера – след като смени цвета на косата си с русо и освободи тялото си във фотесесия за британсикя Vogue, 19-годишната изпълнителка обяви предстоящия си втори албум “Happier Than Ever”, който излиза на 30 юли. Първият сингъл от него е акустичната балада “Your Power”, която засяга темата за злоупотребяването с власт и последствията от това. Клипът, режисиран от Били, е заснет в долината Сими, Калифорния, а като метафора за неравноправна сила е използвана истинска анаконда, тежаща 36 килограма!

Космически дебют

“Higher Power” е първата песен на Coldplay от две години насам и предполагаемият първи сингъл от предстояща музикална колекция. Първият, който чу парчето, е френският астронавт Тома Песке, докато се намира на борда на Международната космическа станция – с това британците направиха първата си премиера в космоса. „Песента е за намирането на астронавта във всеки от нас, който може да върши изумителни неща“, казва вокалистът Крис Мартин. Космическата атмосфера се усеща и в клипа, където групата изпълнява парчето сред танцуващи холограми на извънземни.

Живот като на лента

OneRepublic предлагат нова хапка от дългоочаквания си нов албум, насрочен за 2021 г. Със заразително звучене и простичко послание петият сингъл “Run” разказва за младостта, израстването и радостта от дните, която трябва да продължава винаги. В клипа Райън Тедър и момчетата от групата сменят различни костюми сред снимачни декори, подобно на многообразието от житейски роли.

За вечността под 3 минути

От P.I.F. създават нещо изключително артистично и запомнящо се с видеото към песента “OPUS 4”. Първият сингъл от албума P.I.F. 6 е пренесен на екран от режисьора Николай Мутафчиев и събира дълъг списък с известни български имена. За секундите, в които всеки се появява пред камера, са пресъздадени знакови моменти от емблематични клипове на Rolling Stones, Depeche Mode, Soundgarden и др. От Любо Киров през Елена Петрова до Ники Кънчев, артистичните им моменти са поклон пред създавана приживе магия от Димо.

С полъх на лято

Спиращи дъха гледки и нова екзотична визия показва Михаела Филева в новия си клип към песента „Ин и Ян“. Парчето със свежо фънки звучене е съвместно с рапъра Жлъч и дава заглавието на новия ѝ албум, очакван през май. Режисьор на видеото е Павлин Иванов-Bashmotion, който улавя певицата сред африканската природа.

КИНО

Модерен Робин Худ

В новия си филм Пиърс Броснан е мъж с престъпно минало, нает от група нетрадиционни крадци, които планират сложен обир в Близкия Изток. За да предотвратят финансирането на терористи с милиони, скрити в златни кюлчета под един от най-охраняваните затвори в света, героят му ще трябва да се озове зад решетките. Обещаващият екшън от режисьора на „Умирай трудно 2“ събира още Тим Рот, комикът Ник Кенън, Джейми Чънг и др.

Греховен блясък

Новият сериал на Netflix “Halston” разказва историята на дизайнера Рой Холстън Фроуик, прочул се с модните си творения и скандален начин за живот през 70-те. В петте епизода, които излизат на 14 май, ще видим възхода и падението на един мъж, превърнал умело себе си в знаменитост и провалил се също толкова грандиозно. В главната роля влиза Юан Макгрегър, чийто герой ще открием в компанията на още легендарни имена от епохата като Лайза Минели, Алберта Ферети, Марта Греъм, Виктор Хюго и др.

Недовършено минало

Едно от най-обещаващите заглавия на това лято е “The Last Letter From Your Lover”. Екранизацията по едноименния роман на Джоджо Мойс ни среща с амбициозна журналистка Ели (Фелисити Джоунс), попаднала на кореспонденция между двама влюбени през 60-те. Писмата на нещастно омъжената американка Дженифър (Шайлийн Уудли) и романтичния англичанин Антъни (Кейлъм Търнър) карат Ели да ги потърси, за да ги събере отново десетилетия по-късно. Дали двамата ще продължат историята си на старини, ще разберем от 23 юли в Netflix, когато романтичната драма излиза в Netflix.

Невидима връзка

Футиристичният сериал “Solos” проследява историите на осем герои, които поемат към различни приключения в бъдещето. Заглавието, което платформата Amazon Prime ще покаже по-късно през май, обещава да разгледа как чисто човешките преживявания свързват всички ни, макар и от разстояние. Ролите тук са поверени на разнообразен екип - Морган Фрийман, Хелън Мирън, Ан Хатауей, Антъни Маки, Узо Адуба, Констанс Ву и Никол Бехари.

ОЩЕ

Модният албум на Гуинет Полтроу

Поредната звезда, която Vogue връща назад в миналото, е една емблематична дама от края на 90-те и началото на новото хилядолетие. Гуинет Полтроу разказва историите зад свои 13 най-известни визии от 1995 г. до 2020 г., в които си личи, че елегантният ѝ минималистичен стил остава все така ярък през годините. Това обаче не означава липса на рискове като това да облече само половината от тоалет на Prada например или прозрачна горна част на Оскарите – но Гуинет не съжалява за нищо.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти