Писъкът на 2019-та: Как да позираш като истинска Instagram звезда

приятелки селфи
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Facebook е толкова остарял... Или сякаш все повече хора загърбват мрежата на Зукърбърг и се обръщат към новата мания - Instagram. Социалната мрежа, в която всички изглеждат щастливи, красиви, водят здравословен начин на живот, имат божествени тела и позират съвсем естествено.

Да, ама не. Точно както всяка друга социална мрежа, така и Instagram крие своите малки, мръсни тайни. Не всичко е толкова пъстро, координирано и перфектно, колкото изглежда. Всъщност дамите, които получават милиони харесвания на своите снимки, обмислят много добре всеки свой пост, умеят да рекламират себе, знаят какво е "тренди" и сменят десетки различни ъгли, дрехи и физиономии, за да получат "перфектния кадър".

Те работят това - да бъдат красиви и животът им да е желан от мнозина. Те ни продават стоки и услуги, без дори да подозираме. Те получават не само лайкове, а и пари. Ние пък получаваме само пристъп на завист и чувство на депресия, че не сме като онези готини Instagram мацки, които закусват сандвичи с авокадо, почиват си на тропически острови, банските им стоят убийствено и винаги изглеждат добре на всяка снимка.

Днес ще си говорим по-конкретно за позите на тези мацки и за супер типичните снимки, които качват в профилите си. Няма как да не сте забелязали, че има няколко "модерни" кадъра, които всички известни социални пеперудки публикуват. Ако искате да опитате да сте като тях, макар и на шега, ето как и какво трябва да снимате!

Instagram, Instagram... първо снимам, после ям - Да, супер модерно е да снимаш храната си, когато сервитьорът я поднесе. Колкото по-здраволсовна, веган, пищна и изящно украсена е тя, толкова по-добре. Най-модерно е да се снимат чинии с авокадо, кроасанчета и кафе или пък изкушаващи палачинки. 

 

Happy Saturday via @cyberfashioninspiration by @dasha_sky 😋 #italy

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

Аз притежавам света - красиво момиче, на фона на красива забележителност, за предпочитане със супер скъп тоалет и в загадъчна поза... какво повече му трябва на човек?

 

Hair Goals Yay ? via @stylebrilliant by @selingga 😍 #milano

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

Стаята ми е вълшебна - коледни лампички, хиляди възглавнички, филм на Дисни за фон - така изглежда стаята на всяка себеуважаваща се Instagram мацка.

 

Cozy Vibes via @ootdgals by @hullymood 😍 #cozy

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

Изглеждам красива и по време на обяд - все повече момичета се снимат с отрупани маса с храна или пък, похапвайки пица или паста, в опит да докажат, че се хранят и "така поддържат прекрасните си тела".

 

Mood: italiana sempre 🇮🇹 Can’t wait to be back middle May

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Завиждайте за връзката ми - тук е ясно, имаме целуваща се, прегръщаща се, гледаща се влюбено двойка. За разкош може да има сърца, балони, годежен пръстен или красива гледка към Айфеловата кула.

 

Couple Love via @blondesandcookies by @blondie_moons 💕 #couple

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

Снимка с...жираф - нямаме идея откъде ги намират тези жирафи, че даже и закусват с тях, но е факт, че всяка втора Instagram дива има своята снимка с това прекрасно животно.

 

So Cute Yay ? via @ootdgals by @isabellath 🌼 #giraffe

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти