Писмо от Дядо Коледа

Писмо от Дядо Коледа
Снимка: Thinkstock

Наближава Коледа. Времето, когато се случват чудеса. Помните това от малки, нали? Помните и голямата ми торба с подаръци.

 “Подаръци ще има за всички от сърце”…

Някои от вас ме знаят като Дядо Мраз. Сега съм по-популярен с женското си име - Коледа.

Какво прави Снежанка? С нея отдавна се изгубихме някъде по зимните пътища. Последно я видях в някакъв бар в компанията на съмнителен тип. Смееше се. Предполагам, сега е щастливо омъжена и също избира своя подарък – чудо. С пари чудесата се купуват лесно.

Рудолф е добре. Дреме до огъня в камината, пребит от път. Елхата е накипрена. Блести, пременена в евтини китайски играчки и лампички. Всичко си е на мястото. И аз спокойно мога да започна:

Скъпи пораснали момчета и момичета,

С цялото си сърце искам да ви заявя тържествено, че подаръци няма да има. Причините са ясни за всички. Животът стана твърде скъп, а дефицитът на чудните мигове расте лавинообразно. Колкото и да бъркам в торбата, ръцете ми остават празни. В нея няма абсолютно нищо.

В качеството си  на белобрадия старец обаче, аз не мога да оставя нещата така. Затова поне ще се опитам да ви подаря малка искрица надежда. Надежда, която да блещука в душите ви като бенгалски огън. Бенгалският огън ражда усмивки.

Ще се опитам да ви подаря малко почивка по пътя, защото всички вие останахте без дъх от тичане по клинични пътеки.

Обещавам да направя всичко възможно да бъдете удовлетворени от това, че обичате и че сте обичани. Животът ни е даден, за да познаем любовта.

Ще положа максимални усилия в коледната вечер да изпитате радост от това, че сте заедно. Трапезата може да е скромна, но вино ще има за всички.

Бъдете добри. Правенето на добрини се възнаграждава. Независимо от трудните времена, пожелавам ви да бъдете здрави. Здравето в семейството е най-големият дар. Не бързайте толкова. Дори с бързината на Рудолф аз не мога да надбягам времето. Помнете, че сме за малко на тази земя и че в крайна сметка повечето важни за нас неща всъщност се оказват бели кахъри.

Искрата надежда, която ще се опитам да дам на всеки от вас, ще е най-голямото ми чудо в професионален план.

Вероятно не на всеки би се понравил моят подарък. Сигурен съм, че има немалко хора, които имат пари да си купуват чудесата. Тези хора може би познават и Снежанка, на която пораснали момчета продължават да правят подаръци от близкия мол. Чудесата, купени с пари, винаги са лъскави на вид.

Светът е пълен със Снежанки, които се усмихват фалшиво.

Коледата винаги е възможна. Каква ще бъде тя, зависи от искрата в душите ни.

“По Коледа се случват чудеса, дано остане чудо и за мене”…

Наздраве, Дядо Коледа

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти