Още приложения на четката за зъби

Още приложения на четката за зъби
Снимка: Thinkstock

Зъболекарите препоръчват четката за зъби да се сменя всеки месец или най-много на всяко тримесечие.

Вече ви писахме колко полезен може да бъде този атрибут в козметиката и разкрасяването (припомнете си тук), разбира се, след като се дезинфекцира старателно.

Сега ще ви предложим още няколко приложения на четката за зъби, този път в домакинството.

След като сте я накиснали в антисептичен разтвор и изплакнали, с четката може успешно да изчистите загоряла форма за кекс, особено ако е по-специфична и се образуват фуги, в които остава храна и трудно се мият в миялната машина или с обикновена кухненска гъба.

Също така може да изчистите трудно достъпни места. Особено подходящ е за фуги в банята или кухнята и за ъгли.

Гребените и четките за коса могат да блеснат и да станат като нови, след като с помощта на чиста четка за зъби, потопена в почистваш препарат или сапунен разтвор, отстраните различните остатъци от стилизиращи продукти и мъхчета.

Излишно е да се казва, че петна по дрехите се разтъркват отново с четка за зъби и подходящ препарат, като така ще сте сигурни, че сте третирали засегнатото място и то ще е отново чисто. Само трябва да се съобразите с материята на дрехата, защото ако е прекалено фина, може да се съсипе от твърдите косъмчета.

Грайфери на подметки също могат да се изчистят с четка, когато трябва да подготвите обувките си за обущар.

Ако с помощта на четката за зъби сте отпушили канал (много е подходяща за тази функция), то задължително след това я изхвърлете. Няма смисъл да я чистите наново, за да се използва пак

Готварската печка и по-точно областта около копчетата, често се зацапва. Чиста четка за зъби, потопена в почистващ разтвор, ще помогне лесно да изчистите тези области и кухненските уреди да светнат като нови.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти