Опасност! Внимавайте как използвате приложението за състаряване, по което всички полудяха

съвети баба
Снимка: Thinkstock

Може би сте малко объркани защо през последните 1-2 дни популацията на земята рязко остаря и в социалните мрежи се виждат предимно снимки на хора с посивели коси и много бръчки?

Манията не подмина и известните личности, които също гордо се показваха като баби и дядовци:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Fab Four #AgeChallenge. What do you think of how they look?? Photos: @gettyimages

A post shared by HELLO! Canada Magazine (@hellocanadamag) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you take a trip to the Year 3000.

A post shared by Jonas Brothers (@jonasbrothers) on

Но каква е тази магия?!

Отговорът е прост - това е приложение, наречено FaceApp, което всеки може да свали на телефона си и да се позабавлява за няколко минути като променя образа си.

Приложението всъщност не е ново, има го от няколко години. То използва изкуствен интелект, който разчита чертите на лицата ни. През 2017г. приложението предизвика разгорещени дискусии, след като пусна "етнически филтри", което, да си признаем, не е най-добрата идея в свят, в който всеки се обижда от всичко.

Е, изглежда, че приложението е обратно в играта с пълна сила, а милиони хора по света състаряват селфитата си, без да се замислят какви рискове може да играе употребата на подобно приложение.

Преди и ти да хванеш вълната, да свалиш апликацията и да се видиш с 50 години по-стар, имай предвид, че приложението иска достъп до всичките ти снимки и ако му го предоставиш, не е ясно кой, къде и как може да източи и използва личните ти кадри, които съхраняваш в галерията на телефона си.

Ето защо трябва да мислим преди да теглим каквото и да е на телефоните си и да мислим още по-внимателно преди да даваме разрешение на разни случайни приложения да имат достъп до нашите снимки, локации и данни!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол