Все повече възрастни седят във "Фейсбук" и "Туитър"

Нищо ново не ми е чуждо
Снимка: Getty/Guliver

Ето че сайтове като "Фейсбук" и "Туитър", за които мислехме, че са предимно територия на по-младите доста бързо нашумяват като средство за общуване и сред възрастните индивиди.

Съдейки по данни на американския изследователски институт Pew Research Center, броят на зрелите хора в двете най-големи социални интернет мрежи в света расте главоломно.

Така например 85% от анкетираните споделат, че мъжете и жените, с които обменят мисли във виртуалното пространство са добре настроени към тях, а само 5% допълват, че усещат постоянна недружелюбност при този тип комуникация.

В това отношение тийнейджърите са с по-лоши показатели, защото 69 на 100 са доволни от запознанствата си в интернет, а близо една пета се оплакват от враждебност, разговаряйки чрез компютър.

Това идва да покаже, че подрастващите като цяло се забавляват във "Фейсбук" и "Туитър", но техните родители определено ги бият по този показател.

Анкетата разкрива също, че 68% от представителите на по-предишните поколения намират профилите си в гореспоменатите мрежи за изцяло положителни места за обменяне на идеи и намиране на нови и ценни приятелства.

Като заключение проучването допълва, че младите по-лесно се палят и реагират на негативно отношение спрямо тях или даден казус в интернет, докато мъжете и жените с малко повече години в своя актив предпочитат да не влизат в такъв тип онлайн конфликти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти