Неподозирани изпитания за приятелството

Неподозирани изпитания за приятелството
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Със сигурност ви се е случвало да изпаднете в ситуация никак да не харесвате или да преценяте като крайно неподходящ партньора на добър ваш приятел или роднина.

Положението е особено деликатно, тъй като със сигурност не искате да си развлите отношенията с човека, само защото половинката му ви дразни.

Как обаче е добре да се постъпи в подобна ситуация?

Казват, че честността е най-ценното качество, но дали ще спечелите, ако отидете при скъпия за вас човек и му заявите, че никак не харесвате новото му гадже? Може да се аргументирате и да си мислите, че отсрещната страна ще ви разбере по правилния начин.

Вероятно е обаче, човекът да ви се разсърди или да му стане крайно неприятно, че не се радвате на щастието му, а критикувате партньора му. Важното в тази ситуация е да не изтъквате всички негативи, които виждате във въпросната личност, защото е възможно това да се приеме като остра критика.

Когато човек е влюбен, е сляп и глух за много неща, така че се съобразете с това състояние. Трудно ще ви е да погледнете през неговите очи и да разберете как той вижда половинката си.

Може да запазите мълчание и тактичност и да си дадете време да харесате този човек или поне да не предизвиквате конфликти. Ако ви е крайно неприятно, излизайте по-рядко с тях.

Много е вероятно вашият приятел или роднина сам да се досети, че нещо не е наред и да ви попита какъв е проблемът. Това е моментът, в който трябва внимателно да обясните, че намирате човека до него за антипатичен. Не изпадайте в подробности обаче, и не давайте свобода в изразяването на негодуванието си.

Друг вариант е да се правите сякаш всичко е нормално и вие нямате нищо против този човек. Излизайте, забавлявайте се и току-виж чудото е станало и сте си променили мнението.

Каквото и да правите обаче, не позволявайте нещата да се развият така, че да се изпокарате и да загубите приятел заради това, че вие не одобрявате партньора му.

Помнете, че всичко е относително и не сте вие тези, които трябва да решават кой с кого да се вижда. Честността не бива да бъде подценявана, но трябва да се "сервира" в малки порции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти