"Направи го сега" или как една абсурдна кампания ни ОТКАЗВА да раждаме деца!

бебе бременност авокадо
Снимка: Istock

Вяра Иванова

"Направи го сега!" - звучно тръби слоганът на една кампания, за която може би сте чули напоследък. Но не, това не е кампания на някоя нова енергийна напитка, дезодорант или спортни обувки. Това е кампанията за повече български бебета на шоумените, превърнали се в продуценти, Иван и Андрей, които те карат да регистрираш бремеността си в томбола и да стискаш палци да получиш едногодишен пакет с памперси.

Честно казано, съм леко изненадана, че с томболата не се продават и лотарийни билетчета за търкане, които трябва да изтриеш, за да разбереш какъв пол ще е бебето ти или пък как трябва да го кръстиш.

Но има и нещо по-фрапантно от идеята на кампанията... и то е начинът, по който се рекламира. А той е меко казано абсурден, инфантилен и дори обиден.

 

Средно 5 месеца отнема зачеването при жените 20+.

Публикувахте от Направи го сега в Сряда, 19 юни 2019 г.

Анимирани щъркели и сперматозоидчета те приканват да забременееш на мига, без да му мислиш много, защото "клета майка Бълагрия" се нуждае от повече деца. Да, тук съм съгласна - българките трябва да раждат повече и ще раждат повече, но не, защото някой им казва, че могат да имат по-голям бюст, ако забременеят, а когато социалната ни политика стане достатъчно адекватна.

Българките ще раждат повече, ако майчинството им не се изплаща в пълен размер само през първата година след раждането. Ще раждат повече, ако детските надбавки не са по 40 лв. на месец. Ще раждат повече, ако спрат да изпадат в панически страх от здравната ни система, която понякога ги убива. Ще раждат повече, ако спрат да се притесняват, че ще загубят работата си. Ще раждат, ако се окаже, че доходите им са достатъчни, за да осигурят всичко необходимо не просто за едно дете, а за две или три. Ще раждат повече, ако се чувстват защитени и на сигурно място.

 

Тесните панталони са най-големият враг на сперматозоидите!

Публикувахте от Направи го сега в Сряда, 19 юни 2019 г.

Списъкът с нужното е дълъг, но според "Направи го сега", не трябва да го мислиш много. Прас-тряс... правиш едно бебе (защото в техните представи явно и това се случва винаги без проблеми) и хоп - вече си сексбомба с чашка C (увиснала чашка C, защото такава е реалността след раждане), мъжът ти е герой-жребец, който става неустоим и за останалите женски (може пък да помогне и да заплоди и някоя друга)... и най-важното - майка ти е щастлива, защото вместо тиган е получила внуче!

 

Яйчниковият резерв намалява драстично и без симптоми при жените 35+.

Публикувахте от Направи го сега в Сряда, 19 юни 2019 г.

Чудя се дали да се смея или да рева с глас, честно.

Между рекламните плакати на кампания се вмъкват някъде и лайтмотивите, че щъркелите са безработни (както и доста от бъдещите родители), а тесните дънки съсипват сперматозоидите (бъдещи татковци, бъдете мъже и се обуйте в анцузи, че работа ви чака!).

Според Иван и Андрей демографията ще стане интересна тема за хората, само ако в нея са намесени големи чашки на сутиени, силна мъжка потентност, както и доволни баби, които не получават тигани за Коледа. На мен това ми се струва малко обидно, знам ли? 

Според кампанията е яко, модерно и супер готино и лудо да имаш дете, защото забележете: "СЕЛФИТАТА С ДЕЦА СЪБИРАТ ПОВЕЧЕ ЛАЙКОВЕ". Викнете им екзорсист на тези и ми кажете колко пъти да се прекръстя. Още по-голямата оферта е, че ако побързате и забременеете сега, ще хванете промоцията и ще ви кръстят детето безплатно. Далаверка, нали?

 

Ако не вярвате, направете малък research в профилите на семейните ви приятели! ;)

Публикувахте от Направи го сега в Сряда, 19 юни 2019 г.

Защото да имаш дете не означава големи гърди, секси татко, щастлива баба и работещ щъркел. Никой няма право да те призовава да имаш дете, особено в държава, в която отчаяни родители всяка вечер ни молят от екрана да дарим пари за болното им детенце. Понеже държавата не може да помогне дори на най-малките и родителите се оказват "заключени" в някоя клинична пътека и бюрократична бумащина и някъде по пътя губят детето си.

Никой няма право да те призовава да имаш дете, особено в държава, в която акушерки пребиват новородени, бащи хвърлят децата си от мостове, бебета не получават помощ и лечение, а родилки издъхват след "нормални" раждания.

Никой няма право да те призовава да имаш дете, ОСОБЕНО по този грозен и плосък начин. Това е обида за всички интелигентни, млади и работещи хора. Обида за тях, за партньорите им и за техните родители...

Да бъдеш родител и да създадеш живот означава отговорност, премислен избор, грижи, средства, огромно щастие и със сигурност не се прави, ако някой някой ти каже: "Направи го сега"...

 

Здравейте, Аз и сутиенът ми от годините на майчинството сме на Граф Игнатиев 11, адресът на ДНК. Уви, сутиенът беше...

Публикувахте от Kristina Domozetova в Понеделник, 8 юли 2019 г.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти