Най-краткият ТЕСТ за интелигентност, който съдържа само 3 въпроса: ще се справите ли с него?

жена очила умна
Снимка: Thinkstock

Това са само три кратки въпроса, които обаче казват много за нашия коефициент на интелигентност. Така поне смята авторът на най-краткия тест за интелигентност. Едва 20% се справят с него. Проверете дали сте сред тях.

Този тест за интелигентност е най-краткият на всички времена - съдържа само три въпроса. Нарича се "Cognitive Reflection Test" (CRT) и е изготвен от американския психолог проф. Шейн Фредерик, посочва "Deutsche Welle".

Със своя тест професорът цели да покаже разликата между импулсивната и обмислената реакция. Фредерик изхожда от два вида мисловни активности: "Система 1" и "Система 2". При "Система 1" надделява импулсивното мислене, докато за "Система 2" е характерно задълбоченото мислене.

За да се отговори правилно на трите въпроса в изготвения от Фредерик тест, трябва да се задвижи именно "Система 2". А за да бъде тя активизирана, човек трябва да е в състояние бързо да установи, че импулсивният отговор няма как да е верен. А това изисква рефлексия по отношение на собствените способности.

Ето и трите въпроса, от които се състои изготвеният от проф. Фредерик тест за интелигентност. Впрочем, само 20% от участниците отговарят правилно. Проверете дали сте сред тях!

Най-краткият тест за интелигентност

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти