Най-добрите градове за живеене – Велико Търново и Бургас!

Паметникът "Асенeвци" във Велико Търново
Снимка: Личен архив

За първи път наградата "Най-добър град за живеене в България" взеха два града - Велико Търново и Бургас.

София бе удостоена с две награди – за "Най-добър град за културен живот" и за "Най-добър бизнес град на България", предаде БГНЕС.

За седма поредна година Дарик радио и вестник "24 часа" наградиха победителя в класацията "Най-добър град за живеене 2013", като за първата награда се бориха 27 областни града.

Министър-председателят Пламен Орешарски връчи престижната награда за "Най-добър град за живеене в България" на кметовете на градовете Велико Търново и Бургас.

Той поздрави всички кметове и граждани на градовете, които участваха в класацията. Премиерът пожела в следващите години този прецедент, при който награда взеха два града, да се утвърди.

За първи път бе връчена награда за бейби бум град – на град Несебър. Кметът Николай Димитров се похвали, че от 2007 година насам в града се изгражда седма детска градина.

Освен това от община Несебър отпускат еднократна финансова помощ за всяко новородено, както и средства за ин витро процедури.

"Най-добър млад град за 2013" е град Аксаково.

Кметът Атанас Стоилов обяви, че този малък град е привлякъл най-много средства на глава от населението. Бе връчена и награда за "Най-добър град извън територията на страната", призът бе отсъден за град Димитровград, Сърбия.

Министърът на културата Петър Стоянович връчи наградата за "Най-добър град за културен живот" на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която заяви, че Столична община разпределя над 3 млн. лв. годишно за култура и изкуство.

Това означава не само повече култура и изкуство, а и повече бизнес, каза тя.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата за най-престижен град, като тази година той бе град Варна.

Най-добър бизнес град стана София.

Кметът Фандъкова посочи, че въпреки кризата Столична община е успяла да запази бизнес климата, освен това през последната година в столицата са открити две производствени предприятия

С наградата за най-зелен град бе удостоен град Кюстендил, а най-красивият град за 2013 година е Пловдив.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти