Най-честите новогодишни обещания, които отправяме към себе си

нова година
Снимка: Weheartit

Със сигурност има различни неща в живота и навиците ви, които искате да промените и понякога дори се замисляте наистина да го сторите.

Настъпването на новата година е може би най-доброто време да останете насаме със себе си и да си направите малък, своеобразен новогодишен подарък, а именно - да запишете черно на бяло всичко, което желаете да промените и да си обещаете, че наистина ще го направите!

Нека ви припомним какво сме ви писали и съветвали по този въпрос миналата година приблизително по същото време :)

Най-често обещаваме от първия ден на Новата година да започнем строга диета и да спрем цигарите.

Обаче идва Новата година и ви обзема страх, че няма да се справите, нямате вяра в себе си, ще издържите ли на изкушенията? Съмнението в способностите се появява, когато има неизвестност какво предстои и незнание как да се справите с предизвикателствата.

Обаче, ако се замислите, всяка майка се сблъсква с подобни страхове, но успява да се справи по един или друг начин, защото целта ѝ е да опази детето си и да му даде най-доброто, на което е способна.

Мотивацията на майките е много висока, това гарантира успеха им. Ако приложите същата тактика върху обещанието си да отслабнете, ще успеете :)

Какво правят майките, когато не знаят как да постъпят? Питат специалисти, питат други майки, с две думи търсят информация, проверяват информацията, за да са сигурни, че детето им получава най-доброто. Така постъпете и вие, независимо какво сте си обещали на Нова година.

нова година
Снимка: Thinkstock

Не откривайте топлата вода! Всеки проблем има решение, което ще се появи, когато се отворите за промяната и започнете да я търсите. Когато вземете твърдо решение в живота ви се появяват хора и обстоятелства, които ви помагат да се справите. Вярвайте, искайте, търсете и ще постигнете целта си.

Вижте какво още обещаваме през Новата година

1. Да отслабна
На Нова година се яде като за последно, защото от 1-ви - край на храната! Супер - това е добра тактика, защото може голямото преяждане да ви отврати от храната и после няколко дни да имате естествено отвращение от ядене и пиене ;) Докато трае естественото отвращение от храната, снабдете се с информация, намерете начин да се мотивирате, защото това е най-важно!

нова година
Снимка: Thinkstock

2. Да спра цигарите
"Да спра цигарите е лесно, правил съм го над 300 пъти"- Марк Твен. Всеки вид пристрастяване е труден за овладяване. Спирането на цигарите е свързано със страхове като "ще напълнея", "как ще ходя до тоалетната без цигара", "кафе без цигара не е кафе" и др. Като прибавим към страха от несправяне и физическата зависимост, това е трудно за преборване.

Най-добре решете защо искате да го направите и ако имате добра причина, дръжте я в мислите си често. Физическият дискомфорт не е за подценяване, потърсете форуми, посветени на проблема и вижте как другите се справят, успешните истории мотивират и ви показват, че обещанието ви е възможно да се сбъдне.

3. Да започна да тренирам
Тренировката се свързва с нещо скучно, еднообразно, дълго, което е добре да се прави, но ако може през това време да не усещате нищо, да не се напрягате и да не ви е трудно. Всъщност 20 минути на ден са абсолютно достатъчни, но трябва да са 5 пъти седмично, а не през ден и трябва да ви е трудно.

Има много забавни и нееднообразни начини да тренирате. Потърсете в интернет и ще видите, че възможностите за тренировка са станали огромни и че може да избирате между много и различни занимания. Тренировките не са това, което бяха ;)

нова година
Снимка: Thinkstock

4. Да си сменя работата
Масово хората не обичат работата си, защото тя се свързва със стрес и рутина. Постоянно срещам хора, които мразят работата си и държат да ми го покажат. Смяната на работата не е лека задача, още повече, че искате нещо по-добро - работно време, заплащане, работна среда, социални придобивки и др.

Погледнете реално на нещата и осъзнайте, че това изисква време и подготовка. Може да отнеме една година или повече. Подобрете квалификацията си в областите, в които имате интерес, за да може да ви е приятен процесът. Ако ви се отдават езиците, научете още един.

Ако сте учителка, която обича да танцува и вече не понасят да влиза в клас, изкарайте курсове за учител по танци - педагогическият опит и страстта ви към танците са на ваша страна. Не си мислете, че трябва да сте корифей на танците, за да преподавате, винаги ще има хора, които знаят по-малко от вас и има на какво да ги научите.

спестяване пари
Снимка: Thinkstock

5. Да спестя пари
Парите, заделени настрана, създават спокойствие, от което имаме нужда, защото нищо не е сигурно в този живот и постоянният стрес ни убива. Обаче добре е да има цел спестяването, само по себе си не е мотивиращо просто да спестявате. Ако спестявате за диван една година, ще ви е добре ли да стоите на него, като знаете какво ви е струвал? Ако да, спестявайте за диван, ако не - какво ви прави щастливи?

Какво ще кажете, бихте ли направили сами на себе си подобен подарък? Да си обещаете да направите, да промените нещо, което винаги ви е тормозило и наистина да го сторите през настъпващата нова година?

Статията е предоставена на Edna.bg от Румяна Илиева, която помага на хората да променят живота си и да влязат в най-добрата форма, в която са били, чрез домашни тренировки и хранителни режими.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти