Наистина любов

Наистина любов
Снимка: Thinkstock

Всичко зависи от гледната точка. Понякога нещата изглеждат малки, а са от изключителна важност. Друг път са твърде съществени, но по някаква причина не им придаваме чак толкова голяма важност. Гледните точки се променят с годините, защото опитът учи, опитът ни променя. Луната и слънцето изглеждат по-големи, когато са близо до хоризонта. Зрителната измама може да действа вдъхновяващо.

Противоречията вървят ръка за ръка. В любовта се случва това, което се случва и в природата. Сезоните се сменят, любовите също. Любовта обединява взаимно изключващи се чувства и това я прави така желана.

Луната свети с отразената светлина на слънцето. Това не пречи тя да управлява подсъзнателните ни реакции. Тя може да ни накара да живеем по – лесно в една илюзия, защото когато сме влюбени, реалността престава да бъде толкова важна. Тъмната страна на Луната не съществува, но милиони пъти е била тема, която вдъхновява.

"Невидимото е съществено за очите."

Ако човек започне да търси "нарочностите", които ни срещат с някого, ще се удиви колко много са те. "Любов", "луна" и "слънце" са двусрични думи. Започнем ли да си играем с нещата, които приемаме за съвпадения, любовта винаги ще се окаже наша съдба.

Гледната точка е движещата сила на възприятията ни за света. Светът се променя, докато времето не съществува. Когато някой ти дава причина да се чувстваш жив, не се противиш на гравитацията.

Състоянието на безтегловност ни привлича повече, когато сме сами.

Каква любов? Колко любов? Тези въпроси не стоят пред нас, ако наистина сме обикнали. Любовта няма асортимент и не се измерва в тегло. Тя може да продължи миг, но има ли я, значи е наистина любов. Всъщност, едноименният филм с Хю Грант действително е съвършената романтична комедия.

"Наистина любов" е когато двама души се забавляват, докато се правят, че търсят път един към друг, а вече са осъзнали, че си принадлежат.

Гледната точка увеличава нашите възможности. Да се поставим на нечие място в труден момент, означава да бъдем добри, толерантни и състрадателни. Винаги съм казвал, че не вярвам в щастието, но вярвам в радостта. Състоянието на радост е достижимо.

Луната и слънцето са небесни тела. Ние, хората, им придаваме смисъл, който е следствие на чувствата, които изпитваме. Луната се върти около земята, земята се върти около слънцето и това завинаги ще бъде така. Но колкото хора поглеждат към тях, толкова различни гледни точки ще има. Ще продължаваме да изследваме необятния космос, ще откриваме нови планети и галактики, но естественият спътник на земята и нашето слънце винаги ще бъдат повод за написване на книга или на музикално произведение, ще бъдат рисувани върху картини, защото и любовта не може без тях. Приливите и отливите са от съществено значение за живота ни, но без да сме способни на любов, те остават прост природен каприз.

Хоризонтът е тънката линия, която кара обекти и предмети да изглеждат внушителни. Ако има кого да държим за ръка, докато се взираме в необятния хоризонт, ще има много мисли, които ще събудят думи, достойни за заглавие на филм или за едно най-нормално "обичам те". Зависи от гледната точка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти