На никого не му пука за бримката на чорапите ти и това е толкова хубаво

На никого не му пука за бримката на чорапите ти и това е толкова хубаво
Снимка: netinfo

Велина Томова

Всеки от нас е главен герой в собствения си живот. Това ни позволява сами да направляваме живота си, да изпитваме в пълната им дълбочина всякакви чувства и да се чувстваме най-важни на света. Защото наистина сме, но в само в собствения си живот.

Но това съвсем не означава, че сме толкова важни за околните.

Всеки играе своята главна роля и е много повече зает със себе си, отколкото с вас.

Снимка: netinfo

Затова по никакъв начин не бива да отдавате огромно значение на неща, които си мислите, че хората забелязват във вас.

Това, че не сте си почистили обувките тази сутрин може и да е направило впечатление на колежката от рецепция, но повярвайте, едва ли някой друг е обърнал внимание на този пренебрежимо малък факт.

Същото е с непокорния кичур,който все щръква от бретона, с недооправения маникюр или с неизскубаните две косъмчета от веждите.

Все си мислим, че всички погледи са вперени в нас, когато влезем в стаята, но всъщност всеки живее в своя собствен свят, замислен за собствените си „недостатъци“, с които смята, че е смутил околните.

Това е така нараченият ефект на прожектора. Сякаш с вашата поява на сцената на живота един прожектор ви осветява и всички обръщат поглед към вас.

Снимка: netinfo

Не е така, за щастие. Това е просто игра на ума. 

Е, има хора които са ужасно мнителни, вторачени са във всеки детайл от облеклото и поведението на околните и не се смущават да коментират тези подробности.

Обикновено такива хора крият в себе си ужасна, ужасна несигурност и умират от ужас, че някой може да събере смелост и да започне да изброява техните недостатъци.

Но тези хора са единици. Повечето ви близки и колеги изобщо няма да забележат онова малко нещо, което вас толкова ви смущава, а на тях дори не им е направило впечатление.

Снимка: netinfo

Така че го карайте по-спокойно. Играйте главната си роля, но не мислете, че публиката ви е предана. Тя все пак е заета със своето собствено представление в момента ;)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти