„Музиката на сърцето“, която ще ви плени

книга
Снимка: ИК "Ибис"

Още от ранна възраст Ейми Хармън осъзнава, че иска да бъде писателка – и когато става голяма, разделя времето си между писането на песни и писането на истории. Тъй като е израснала сред житни поля без телевизия, само с книгите и братята си, тя развива силен нюх за онова, което прави една история добра. До момента има петнайсет издадени книги и любопитното е, че пише в различни жанрове. Освен съвременни романтични истории, има издадени фентъзи книги, както и историческа проза.  

Дебютният ѝ роман, „Музиката на сърцето“, е съвременен романс, в който Ейми Хармън е вмъкнала биографични елементи. Главната героиня носи много от чертите на авторката, а действието се развива в градчето, в което Хармън е израснала. 

Сюжетът проследява необичайното приятелство, което се заражда между срамежливата Джоузи и гневния Самюъл. На пръв поглед двамата са безкрайно различни. Джоузи е на тринайсет и е принудена от живота да порасне по-бързо. Тя намира утеха и призвание в класическата музика и литературата.

книга
Снимка: ИК "Ибис"

Самюъл е на осемнайсет и е наполовина индианец от племето навахо. Произходът му и фактът, че не успява да се впише нито в племето си, нито сред белите деца са го изпълнили с гняв към света и той е решил да търси своя път в живота извън малкото провинциално градче.

Един ден Джоузи и Самюъл се оказват седнали един до друг в училищния автобус и това поставя началото на тяхното приятелство. Само че то е прекъснато, когато Самюъл заминава, за да търси своя късмет като морски пехотинец. Следват години и един ден младият мъж се завръща в родния си град. 

„Музиката на сърцето“ е нежна лирична история, която ще ви плени. Онова, което прави персонажите в романа неустоими, е тяхната автентичност. В интервю Ейми Хармън споделя, че тя не просто си представя персонажите. Тя се поставя на тяхно място и ако нещо в героите не излъчва истинност, тогава се връща и започва отначало, търсейки онзи път, който пасва на личностите им. Хармън оставя героите си да разкажат своята история.

А няма нищо по-притегателно от роман, който звучи напълно реалистично и може да докосне сърцата на читателите. 

Сега имаш и страхотната възможност да си спечелиш книгата „Музиката на сърцето“! Виж как ТУК >>>

книга
Снимка: ИК "Ибис"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти