Момичета, пуснете ги на свобода: Днес е Световният ден без сутиен!

Момичета, пуснете ги на свобода: Днес е Световният ден без сутиен!
Снимка: Weheartit

13 октомври е обявен за Световен ден без сутиен. Целта е да се привлече общественото внимание към проблемите на жените, болни от рак на гърдата.

Целият месец октомври е посветен на борбата с тази коварна болест и повишаване на информираността. Идеята е не само подкрепата в борбата с рака на гърдата, но и възможността за "освобождаване” от сковаващите традиции в женското облекло.

На този ден дамите трябва да захвърлят сутиените си и да излязат навън спокойно без тях. По този забавен начин жените ще покажат, че са запознати с тежкото заболяване, както и с неговото лечение.

От години лекарите се борят с този изключително сериозен здравен проблем, а учените търсят начин да намерят постоянен лек за него. Въпреки наистина добрите постижения и успехи относно заличаването на рака, проблемът продължава да е налице и да вълнува всяка жена.

Именно ракът на млечната жлеза е на първо място по честота при жените и представлява 26.4% от всички злокачествени заболявания при тях, сочат данните на Националния раков регистър от последното проучване през 2012г. Най-сигурният начин за превенция на болестта са честите прегледи от специалисти. За щастие медицината е напреднала в борбата с нея и ако се открият навреме признаци за наличието й, може да се излекува напълно.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент