Моята най-добра приятелка

g
Снимка: Thinkstock

Този текст спечели играта "Моята най-добра приятелка" по случай 6-тия рожден ден на Edna.bg:

Душата на моята най-добра приятелка е благоуханно пъстро цвете с фини сетива.

Приятелката ми е изключително добра, благородна и деликатна. Притежава вродена способност да общува с хората, като винаги усеща радостта или болката им, умее да изслушва, да успокои и да види позитивното и в най-тъжния житейски сценарий.

Тя има уникалното качество да разбира. И още по-ценното за мен – да разбира грешките ми, да ми ги казва, но без да ми внуши чувство на вина. По този начин мога да разбера, че бъркам, но без да потъвам в мрачни самообвинения, а да осъзная, че това е поредната ми човешка стъпка, макар и накриво, и е поправима. С други думи приятелката ми може да ме спаси от удавяне, а след това радостно да бършем сълзи, пренесени в някой спомен от детството – на чаша вино.

g
Снимка: Thinkstock

Моята прекрасна приятелка е безценност. И това не е просто красива дума, напротив – много съм мислила над това. Защото в живота ни има твърде много преходни, посредствени и повърхностни неща, а един мислещ човек отива в дълбокото. Безценността е в това, че обичам приятелката ми и че не си представям живота без нея. Отказвам дори хрумването да не й звънкам често, да не й се хваля или да й плача, да не пием кафе или да потанцуваме някоя вечер…

В тези „малки” неща е моят смисъл – всеки емоционален мой импулс да бъде споделен с нея, изговорен, почувстван, изживян, с цялата гама на чувствата, на която само ние сме способни (повярвайте, в това отношение можем твърде много!) . И точно така си се случва на практика – имам новина, каквато и да е – и просто нещо ме гъделичка, докато не споделя с нея…

Моята най-добра приятелка заслужава цялото възможно щастие в този наш земен път. И аз знам, че Вселената ще й го поднесе.

Автор: Петя Панова-Димитрова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти