Меган Маркъл с изненада за 15 жени; Кейти Холмс и тайната, която променя животи, и още (Плейлистът на Edna #7)

Меган Маркъл
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Любов и(ли) смърт

След няколко сингъла през изминалата година Сам Смит вече е готов с новия си албум. “To Die For” беше обявен преди броени дни заедно с премиерата на едноименния сингъл, придружен от видеоклип, в който самотата е основна тема. И с това парче британецът не изневерява на баладичния си стил, пропит с носталгия, от който очакваме още на 1 май, когато излиза новата му музикална колекция.

Били и Бонд

Били Айлиш, която наскоро триумфира с цели 5 награди „Грами“, прибави и още едно постижение за своите 18 години. Тя се превърна в най-младата изпълнителка, записала песен към филм за Джеймс Бонд, със своето “No Time To Die”, носещо същото заглавие като поредната лента за Агент 007, която излиза по кината през април. Парчето към „Смъртта може да почака“ е в типичен музикален Бонд стил (и доста напомня това “Writing’s On The Wall” на Сам Смит) – мистериозно и мрачно, меланхолията на Били се вписва чудесно в настроението.

Километри любов

След последния си сингъл от албума „Нова страница“ – „Изгубени в рая“ (припомнете си тук), Михаела Филева очевидно се готви за трети албум. Новото от нея излезе ден след Свети Валентин и се казва „На другия край на света“. В нея заедно с рапъра NDOE разказват за разстоянието, безсилно пред любовта, докато двойната картина от клипа редува кадри, сред които разпознаваме Велико Търново.

КИНО

Изискано приключение

Ако името на режисьора Уес Андерсън не ви е достатъчно, компанията на Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Бил Мъри, Сърша Ронан, Тимъти Шаламе, Елизабет Мос, Оуен Уилсън и др. би трябвало да ви заинтригува. Филмът “The French Dispatch”, който засега е с премиерна дата в България през септември, ни отвежда в XX век с няколко истории на американски кореспонденти в Париж. Новата лента на Андерсън е описвана като „любовно писмо към журналистите“, макар че и без това обяснение вече бяхме зачакали с нетърпение.

Съвременно звучене

С „Историята на Дейвид Копърфийлд“ режисьорът Армандо Ианучи предлага по-разчупен прочит на Дикенсовия роман. В главната роля е Дев Пател, който не превежда из перипетиите на героя до успеха му като писател. След представянето си на фестивала в Торонто филмът предстои да излезе по големите екрани в САЩ през май, а дали ще пристигне в салоните у нас, още не е ясно.

Помощ от приятел

Миранда Уелс (Кейти Холмс) е вдовица и майка на три деца, която се справя сама с предизвикателствата на живота. Един ден в него неочаквано се появява мистериозният Брей Джонсън (Джош Лукас), който преобразява дома ѝ и разкрива начин как всичко може да се промени. „Тайната: Осмели се да мечтаеш“ се основава на световния бестселър за самопомощ „Тайната“ на Ронда Бърн, която разкрива силата на позитивното мислене – ако сте скептично настроени към книгата, по-икономичният вариант е да заложите на филма, който излиза тази година.

ОЩЕ

Сили за промяна

От септемврийския брой на Vogue Великобритания измина почти половин година, но историята помни първия гост-редактор в историята на изданието – Меган Маркъл. От YouTube канала на списанието едва сега разпространяват видео „зад кадър“, в което главният редактор Едуард Енинфул и херцогинята на Съсекс се обаждат на жените от корицата, за да им съобщят, че са избрани като „сила за промяна“. Сред тях е и Джейн Фонда, която не крие гордостта си от Меган, а Едуард твърди, че Маркъл има „редакторско око“ – дали това е няма да е възможен път, който тя да поеме след оттеглянето от Бъкингам?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти