Мадлен Алгафари: „Сами се разболяваме и сами се лекуваме. И в двете има доза невежество“

Колко е важно да слушаме тялото си и да се пазим от негативни емоции? Можем ли да се разболеем от лоши мисли, страхове, задържане на отрицателната енергия? Какво ще се случи с нас, ако изпием чаша, пълна със сълзи? Това са само част от темите, които намират място в разговора на Евелина Павлова и психо-телесния терапевт Мадлен Алгафари във видео интервюто „Черно на бяло“ – вижте петото видео от поредицата, част от кампанията на Triple EYE Project.

Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова, обединени от медийния проект Triple E.Y.E, стартират кампанията „Черно на бяло“ за осведоменост за здравето на черния дроб. Кампания, в която 6 известни личности говорят откровено за вредните и полезни навици в живота си, преминавайки през темите за профилактиката, алкохола, грижата за себе си и семейството, храната, страха и стереотипите в нашето общество.

мадлен алгафари
Снимка:

Въпросът за профилактиката логично стартира разговора, а обяснението на Мадлен Алгафари за липсата на такава в голяма част от обществото се корени в културата в семейството, заради която това не се възприема като нещо естествено. В същия момент обаче обръща внимание и на това, че освен да внимаваме какво слагаме в тялото си (храна, напитки, алкохол, с които вкарваме различни токсини), трябва да сме наясно и с негативните емоции, които буквално тровят организма ни и са също толкова вредни за всички наши органи, включително черния дроб.

Зависимостите ни (включително алкохолната) често означават, че сме заместили човешката близост с нещо материално, а също така, че имаме голяма нужда от човек до себе си, за да можем да се насладим на истинските удоволствия в живота – да сме обичани, да сме утвърдени, да сме прегърнати. Мадлен Алгафари допълва също, че често трупаме отрови заради гнева, който крием или заради егото, което ни кара да ходим с горчилката, да не прощаваме и така да вредим преди всичко на себе си.

мадлен алгафари
Снимка:

Коя е основната емоция, която може да повдигне имунитета ни и дори да увеличи годините ни живот, а също и как самата Мадлен Алгафари успява да се освободи от среса – всичко това и повече можете да разберете във видеото с психотерапевта в каналите на Triple E.Y.E, а запис на целия разговор ще намерите като подкаст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти