Лотария на мозъчния потенциал

Лотария на мозъчния потенциал
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Между мозъка, лотарията и плътта има нещо много общо. И с трите могат да се печелят милиони. Методите се различават, но стартовите шансове са равни за всички. Изборът е въпрос на морал.

Хората се раждат с приблизително еднакъв мозъчен капацитет. По същия начин е и с телата.

Животът е лотария, която първоначално е благосклонна към всеки. След това започва истинската игра – реалити между съдбата и късмета.

Човекът расте. Един усъвършенства мозъчните си възможности, друг физическите си качества. Миговете, вложени в развиването на ума или телата, постепенно увеличават стойността им.

Мозъкът тежи около 1410 грама. Цената му се повишава с всяка прочетена книга, преживяна история, с всеки нов приятел, а дори и враг. Мозъкът пътува, обича, мечтае, научава. Той е разумното светоусещане на чувствата.

Тялото има разтегливо понятие за точно нето – може да е 60 000 или 80 000 грама. Понякога и повече. С него някои хора изкарват пари. Едни почтено, други – не. Разликата идва оттам дали си служиш с тялото или с неговата плът.

Тук правя ясно и категорично разграничение между спорта и физическия труд и пошлото акцентиране върху телесното с рекламна и търговска цел.

Лотарията, от друга страна, е големият връх, който всеки иска да бележи. Образно казано. Хората се надяват, че ще я спечелят, но едва ли си дават сметка – преференциите отдавна са раздадени.

По един или друг начин в определен момент всеки човек е бил победител в тотото на живота. Ала правилната комбинация числа никога не се дава наготово.

Истината е, че и мозъкът, и лотарията, са способни да те направят богат. При първото шансът е по-голям и реалистичен.

В този ред на мисли, кой би бил по-големият щастливец – спечелилият джакпота или спечелилият от лотарията на мозъчния потенциал?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти