Любовта решава да умре

Любовта решава да умре
Снимка: netinfo

Вяра Иванова

Когато на теб ти пука ужасно много за някой, а този някой не го интересува особено какво се случва с теб, запомни едно - проблемът не е в това, че на теб ти пука твърде много! Проблемът не е в твоите чувства, проблемът не е в това, че си емоционална, че обичаш и те е грижа. Всъщност, дори няма проблем.

Загрижеността не може да бъде проблем, чувствата не могат да бъдат проблем, дори това, което изпитва душата ти не е проблем. Проблем е това, което получаваш от другата страна. Проблем е безразличието, проблем е, че нараняваме хората и дерем сърцата им до кръв, без да подозираме. Проблем е, че даваме надежда, а след това отблъскваме.

Да, любовта не винаги е лесна и не винаги успява да се роди и да живее между двама души. Никой не е виновен, че някой не обича друг. Но всеки е виновен, когато дава напразни надежди, а след това си тръгва без да даде обяснение и да се опита да бъде човек.

Тогава любовта решава да умре, а с нея умира и малка част от теб, защото никоя любов не си отива без последствия, а те най-често са за сметка на наранения. Можеш почти да усетиш как чувствата ти се превръщат в малка птичка, която излита от топлината на сърцето ти и се впуска в див летеж право надолу.

Птичката пада стремглаво, гледа към земята, но не разперва криле. Не може да го направи или не иска да го направи. Малкото ѝ сърце няма воля, малките ѝ криле нямат сила, а ти стоиш и гледаш отвисоко как чувствата ти се разбиват в земята.

Снимка: netinfo

Любовта не решава да умре лесно, тя е доста нерешителна в своята природа и трябва да бъде много наранена, за да предприеме последния си полет. Така е и с хората - всеки има своя праг на болка, но в един момент решава да си тръгне и да не се обърне никога назад.

Защото раздаването има своята граница, компромисите имат своята граница, унижението има своята граница. И просто така, любовта решава да умре, защото не заслужава да живее заради някой, който не я вижда, оценява и иска.

Но любовта е феникс и ще се възроди отново от пепелта - по-силна, по-истинска и с огромно криле, готова да лети само нагоре, за да срещне своя любим.

Снимка: Weheartit

Прочетете още:

Понякога всичко, от което се нуждаем, е малко самота

Мъжете са като задници - всички имаме по един

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Българките знаят защо

Всички жени са откачалки!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти