Лято, къде си? Ето какво време ни очаква до края на август

Предстои седмица с променливо време. Заради обширна и бавно придвижваща се зона с ниско атмосферно налягане, жегите временно отстъпиха, а валежите ще продължат в различни точки на страната още няколко дни, научихме от NOVA.

В понеделник в западните и централните части на Дунавската равнина ще е мрачно и с валежи почти през целия ден. В останалата част на страната облачността ще е с временни разкъсвания. Още преди обяд ще започнат да се оформят гръмотевични облаци и в часовете до вечерта в Западна и Централна България ще има валежи, които в определени моменти ще са интензивни. В районите на изток ще превали и прегърми, но локално и на по-малко места. Температурите следобед ще са в широки граници – от 24-25 градуса на запад до 31-32 на изток.

В планините ще бъде с облаци, валежи и гръмотевични бури. По-значителни количества дъжд ще паднат в масивите в западната половина на страната. Дневните температури ще варират между 14 и 20 градуса спрямо надморската височина.

прогноза
Снимка: NOVA

По крайбрежието слънцето ще е по-щедро, а облачността – динамична. В хода на деня предстоят краткотрайни превалявания, тук-там - с гръмотевици. Температурите ще се колебаят около 30 градуса. Очаква се традиционният прохладен бриз, а в морето на юг ще се образуват вълни до метър.

През нощта и във вторник валежите в западните и централните райони ще продължат, отново на места в значителни количества и с гръмотевици. В сряда и четвъртък валежната зона ще засегне предимно Южна България. От петък до неделя времето ще се върне към летния си ритъм, с много слънце и дневни температури около и над 30 градуса.

В последните два дни на август се очаква преминаване на студен атмосферен фронт. Нахлуването на по-хладен въздух ще създаде условия за следобедни летни бури в Дунавската равнина и Западна България. След това обаче предстои горещ период, който ще обхване първите дни на септември с минимални смущения и високи температури – над 35 градуса в традиционно топлите точки на страната.

Вижте повече във видеото.

Седмичен хороскоп за 22-28 август

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти