Къде ще почиват масово българите за Великден

На Великден в Лондон се практикува т.нар. "Лов на яйца" (Big egg hunt)
Снимка: esky.bg

Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този Великден. Това сочат нови социологически данни на база на закупените самолетни билети и направени до момента хотелски резервации. Анализът показва и цялостен ръст от 13,6% на пътуванията за празника в сравнение с миналата година.

Тази година честването на католическия и православния Великден съвпада (20 април) и част от българите ще използват това, за да прекарат един по-различен празник извън страната. Следващото такова съвпадение ще бъде през 2017 г.

В Италия Великден е един от най-почитаните празници изобщо. Най-популярното място за неговото отбелязване e площадът и базиликата "Св. Петър" във Ватикана, където десетки хиляди поклонници се стичат всяка година, за да наблюдават Великденската литургия, ръководена от папата.

На Великден в Лондон пък много популярен е т.нар. "Лов на яйца" (Big egg hunt), където малки и големи се забавляват наравно в търсене на скрити навсякъде из града яйца. Музеи, театри и галерии също са отворени за посещение по време на празника.

Сред другите харесвани сред българите дестинации за Великден са Виена, Берлин и Франкфурт.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент