Коя е най-скъпата туристическа дестинация?

Голямата джамия на султан Бин Кабус в Маскат е една от най-интересните местни забележителности
Снимка: Getty/Images

С всеки изминал ден се усеща, че лятото наближава и няма как в главата ви да не се загнездят мисли за отпуска, почивка, пътуване.

Ако се чудите какво е наистина луксозно пътешествие – вашата цел е Маскат. Градът е най-скъпата туристическа дестинация в света за 2011 г., сочи класация, цитирана от най-тиражното германско издание "Билд".

Порталът Buchungsportal Hotels.com е събрал данните от 142 хиляди хотела от цял свят и е изградил база данни за цените.

Една нощ в столицата на екзотичното султанство Оман ще ви излезе 244 евро. Страната не само ще ви омая с лукс, но и с интересни архитектурни и исторически забележителности, разположени почти на цялата територия на страната.

Любопитен факт е, че приказната държава е в непосредствена близост до Йемен - може би една от най-непривлекателните страни за туризъм, освен ако не сте любител на екстремността и желаете да бъдете отвлечен от някое местно племе, въоръжено с български калашници, а след това разменени и т.н.

Но за по-приятните неща. Второто място в класацията се заема от красивия остров Капри, а трети е Ню Йорк. В първата петица влизат още Женева и Москва, която през последните две десетилетия винаги е в челните позиции на всякакви класации, когато се говори за лукс.

 

София не фигурира в класацията, за разлика от Атина, която се нарежда на 72 място. Една нощ при южните ни съседи ще ви излезе 77 евро. За нас българите има една надежда, че България остава да бъде предпочитана дестинация от германците, може би благодарение на своите ниски и конкурентни цени.

А кои са последни? Това са виетнамската столица Ханой - 95 място – 45 евро, и камбоджанската Пном Пен - 96 място – 44 евро.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти