Къде пълноценно да прекараме неделния ден

Момент от миналогодишното издание на фестивала
Снимка: БГНЕС/Петко Налбантов

Няма спор, че фестивалът "София диша" успява да ускори пулса на столичния живот в един от най-лежерните месеци в годината като август.

Първите инициативи от тазгодишното четвърто издание на мероприятието са обединени от екологичната тема за природосъобразен начин на живот.

В неделя (4 август) между 16,00 и 22,00 часа ул. "Цар Иван Шишман" ще бъде затворена, за да стане домакин на събитието, което ще стартира с "Екоморфози". Идеята е чрез изкуството и забавленията да бъде представен екологичният и бионачин на живот в градски условия.

Всеки може да се включи в начинанието, като донесе домашно приготвена храна, която да сподели с приятели и гости на "София диша".

Идеята на Европейската комисия "Експушачите са неудържими" пък ще мотивира млади и по-възрастни да откажат цигарите или да продължат да не пушат.

Фондация "Българска хранителна банка" ще проведе кампания за набиране на храни и средства за нуждаещи се, а доброволчески екипи ще представят "вкусни" теми, свързани със съхраняване на биоразнообразието и кулинарните традиции на българите.

В т.нар. "Транспортна работилница" децата и техните родители ще се запознаят със замърсителите на околната среда, идващи от транспортната система.

* "София диша" ще продължи и през следващите недели от август със "Словото зове" на ул. "Ангел Кънчев" на 11-ти, "Ветрове от цветове" на ул. "Пиротска" на 18-ти и ще завърши на 25-ти август с "Песента на танца" на пешеходната част на бул. "Витоша". През септември фестивалът се пренася в големите столични квартали, разположени в периферията на града.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти