Колко куфара ти трябват за Париж (и какво да сложиш в тях)

r
Снимка: iStock

Ако сте попаднали на тази статия и сте решили да я прочетете, вероятно ви предстои пътуване до Париж или пък някой ден планирате да посетите градa на светлините и любовта и искате да сте подготвени какво да очаквате. Вие сте на правилното място, защото в днешната статия ще засегнем важните стъпки при подготовката на багажа ви за едно пътуване до френската столица.

Сигурно се чудите колко неща да вземете и в колко точно куфара да ги разпределите. Няма универсален отговор на този въпрос. Зависи от продължителността на вашето пътуване и стила ви на опаковане. Като цяло един среден до голям куфар трябва да е достатъчен за кратко пътуване до Париж (1-2 седмици).

r
Снимка: iStock

Въпреки това, ако планирате по-дълъг престой, може да имате нужда от два куфара. Винаги е добра идея да проверите правилата за багаж на авиокомпанията, с която ще летите, за да видите колко куфара имате право да носите със себе си. 

Опаковането на багаж за международно пътуване може да бъде сложно, особено ако не сте го правили преди или е минало известно време от последното ви пътуване. Затова ще ви дадем няколко полезни съвета по-долу, които ще облекчат стреса, когато става въпрос за опаковане на багажа за пътуване в Париж, а това на свой ред ще ви помогне да си прекарате страхотно!

И така, ето какво да сложим в багажа си, когато се приготвяме за пътуване до Париж. Включихме в краткия ни списък 5 неща, които туристите обикновено забравят да вземат със себе си, за което по-късно съжаляват. 

1. Малка раница

r
Снимка: iStock

Не вземайте голяма чанта за пътуването си до Париж! Не забравяйте, че на влизане във всеки музей, паметник на културата или изобщо туристическо място ще трябва да я отворите, а понякога дори да я изпразните.

Вместо това изберете малка раница, която е удобна и лесна за носене и където можете да поставите всичко необходимо за пътуването си в Париж: бутилка вода, вашите документи, вашия фотоапарат и чадър.

По този начин няма да имате обемиста чанта, за да се тревожите за цялото пътуване и ще спестите малко време от проверките за сигурност.

Съвет: Внимавайте с раницата си, особено в градския транспорт и се пазете от джебчии.

2. Чадър

r
Снимка: iStock

Париж е прекрасен, но времето му… е, това е друга история! Така че дори и да посетите града през лятото, може да има малко дъжд.

Ето защо, ако искате да изглеждате добре на снимките си и ако определено не искате да мокрите красивите си дрехи и да ходите цял ден подгизнали до кожа, помислете дали да вземете чадър  Заложете на малък сгъваем чадър, който лесно можете да приберете в багажа ви.

3. Пуловер или яке

r
Снимка: iStock

В Париж винаги трябва да обръщате внимание на времето! Дори ако е лято и прогнозата за времето казва, че ще бъде 35 градуса следобед, не забравяйте, че вечерите може да са по-студени, така че ако искате да се насладите на вечерни разходки в града, не забравяйте да си облечете нещо по-топло.

Изберете според сезона, нещо леко за лятото, нещо по-дебело за есента и пролетта. Ако сте в града през зимата, тогава не ви трябва просто пуловер, а голямо палто и всичко, което идва с него: шал, ръкавици, шапка и др.

В Париж зимата е студена… Наистина студена!

4. Спортни обувки или просто удобни обувки

r
Снимка: iStock

В Париж има толкова много неща за разглеждане, паркове за разходки, музеи за посещение и т.н., че би било жалко да си провалите пътуването си заради чифт високи токчета, които са абсолютно неподходящи за дълго ходене из града. Оставете токчетата у дома и вземете маратонките си, за да опознаете Париж.

Пътеките около Айфеловата кула не са в отлично състояние, особено когато вали, така че внимавайте къде стъпвате. Посещението на Монмартър пък може да бъде изтощително, особено поради броя на стълбите, така че за да избегнете ненужната умора, просто изберете обувките си според плановете си за деня.

5. Бутилка за вода за многократна употреба

r
Снимка: iStock

Във Франция, както и в много други страни в Европа, напитките може да са малко скъпи, така че ако искате да спестите пари, винаги носете със себе си бутилка за вода за многократна употреба.

В града със сигурност ще намерите места за наливане на вода, особено в обществените градини и близо до големите забележителности.

Не се притеснявайте, можете да намерите питейна вода почти навсякъде в Париж, така че бъдете екологични и използвайте повторно бутилката си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти