Създадено за Vegeta

Кой готви по-вкусно - отсъди и спечели с Vegeta?

Нашите шеф готвачи от Mate Kitchen продължават да творят кулинарни чудеса, а ние с вас имаме нелеката задача да оценим и определим коя рецепта намираме за по-вкусна, по-ароматна и по-добре подправена с моноподправките на Vegeta.

Докато на едната кулинарна арена тече сблъсък на рецепти от България и Гърция , сега ще се пренесем на запад и ще се докоснем до вкусовете на две близки, но в същото време непознати дестинации - Хърватия и Албания.

Хърватската кухня е вкусна смесица между средиземноморската и балканската. Закуските са богати, с много сирена, колбаси и горещо кафе, обядът винаги включва супа, а обядът и вечерята са разнообразни, винаги има супа, гарнитура, месо или риба, от които да избирате, като накрая всичко завършва с десерт.

Шефготвачите ни Оля Петрова и Георги Николов се спряха съответно на пилешки дробчета със зеленчуци и гювеч с пиле, зеленчуци и ориз.

d
Снимка: Mate Kitchen

Оля подправи дробчетата с морска сол, черен пипер, магаданоз, мащерка и дафинов лист Vegeta, за да получи едно богат на вкусове и цветове ястие, което и тук обичаме.

Шеф Георги Николов първо посоли бутчетата с морска сол Vegeta и ги запържи, а след това добрави към зеленчуците в гювеча червен и черен пипер Vegeta и сушен магданоз.

Другата държава, на чиято кулинарна територия се сблъскват нашите готвачи, е Албания. Макар да е балканска страна, ние не познаваме добре албанската кухня. Комбинацията от богато плодородна земя, близостта до морето и влиянието на съседи като Гърция, Италия и Турция я правят разнообразна и много вкусна.

Във видеото по-долу ще видите как Оля приготвя кюфтета с щипка Италия върху тях, а Георги - уж познатите ни пълнени чушки, но в нов прочит.

За кюфтетата Оля използва магданоз, риган, босилек и черен пипер Vegeta, а Георги овкуси чушките с магданоз, копър и морска сол Vegeta.

Изгледайте внимателно видеото и вижте как популярните балкански рецепти имат различен “прочит” в различните страни.

И не забравяйте да гледате скоро следващото видео с вкусни рецепти от хърватската кухня и да участвате в предизвикателството!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти