Кои са най-силните кафета на света?

Има нова тенденция, когато става въпрос за приготвено кафе и тази тенденция е да се направи най-кофеиновата чашка с кафе която можем да си представим!

Това стана популярно преди няколко години заради марката, наречена Death Wish Coffee, която започна да купува подбрани сортове кафе с високо съдържание на кофеин и да произвежда пакетирано кафе с екстремно високи нива на кофеин.

Кафето, което най-често сме свикнали да пием, е направено от зърна от арабика, които обикновено имат по-добър аромат, но по-ниска концентрация на кофеин.

силно кафе
Снимка: Unsplash

Хранителните инспектори от Щатското министерство по селско стопанство казват, че 400 милиграма кофеин на ден е нормално количество, но Агенцията за контрол на храните и лекарствата предупреждава, че 600 милиграма или повече е прекалено количество.
Днес различни високо кофеинови марки кафе се появяват навсякъде и дори се конкурират за титлата "най-силната чаша кафе в света".

Една кафена чаша (75 мл) пълна с обикновено кафе съдържа между 30 и 40 мг кофеин.

За повечето хора това е достатъчно. Ако искате нещо наистина силно, вижте във видеото класация за кафе с най-високо съдържание на кофеин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти