Когато често ви задават въпроса: "Кога ще се омъжваш?"

Когато често ви задават въпроса: "Кога ще се омъжваш?"
Снимка: Thinkstock

Случва ли ви се често да ви подпитват, уж случайно, кога планирате своята сватба? Ако сте обвързана дама, достигнала "критичните" 25-30 г., това сигурно е ежедневие за вас и най-вероятно ви е омръзнало, но търпите досадните подмятания в името на добрия тон. Но, стига толкова!

Някои хора наистина не знаят кога да спрат. Предлагаме ви няколко хитри начина, чрез които не само ще туширате неприятните въпроси на часа, но най-вероятно ще успеете да откажете досадниците да ви ги задават и в бъдеще.

На въпроса: "Кога ще ме поканиш на сватбата си?", следващият път отговорете с подробна статистика относно процента бракове, които завършват с разводи. Моля, бъдете изчерпателни до досада, за да се уверите, че многознайковците ще се уморят от речитатива ви и няма да помислят повече да засягат тази тема пред вас. Може да засегнете дори високите разходи около една сватба, инфлацията и кризата и да заключите, че всичко това може да е безсмислено, ако в края на краищата се стигне до развод.

Друг подход е да зададете контравъпрос на "приятелката", загрижена за семейния ви статут. Ако и тя е неомъжена, попитайте я директно за подробности за нейната сватба. Може да бъдете по-настоятелни, особено, ако не за първи път въпросната особа се опитва да ръководи любовния ви живот.

Ако сте бременна, помислете за друг начин, но ако няма бебе на хоризонта, може да се пошегувате с питащите. Сервирайте им новината, че възможно най-скоро ще вдигате сватба, тъй като не искате след 4-5 месеца да приличате на "буре" в булчинската си рокля. Събеседниците ви ще бъдат дотолкова изненадани от вестта, че дори когато малко по-късно им кажете истината – т.е. че не сте бременна, никой няма да ви чуе. Но ефектът е сигурен – досадниците повече няма и да си помислят за подобни въпроси.

И последно – при поредния нежелан въпрос за датата на сватбеното ви тържество, отговорете светкавично и без да се замисляте: "Другата седмица". Шокът е гарантиран. Поднесете тази информация със сериозен израз на лицето ви. Така ще учудите "интервюиращите" и те ще се запитат истина ли е това и защо не са сред поканените.

Какъвто и подход да изберете за туширане на въпросите на любопитните персони, не забравяйте да се забавлявате и не бъдете груби. Просто отговорете подобаващо на натрапниците, така че да не си помислят повече да ви занимават с досадните си въпроси. Все пак от теб самата зависи дали ще бъдеш булка и кога точно ще се случи това. И никой друг няма право да се меси в този факт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти