Кое е другото лице на Русия

Кое е другото лице на Русия
Снимка: netinfo

Второто издание на Дома Арт Фест, озаглавено "Пулсът на Новата Русия", което ще се проведе между 29 май и 8 юни в София, цели да разкрие лицето на модерното руско изкуство.

Шестметрови латексови кули, пърформанси, огромни макети на куклата Чебурашка, Джон Ленън в графика, гигантска картина на българо-руските отношения през погледа на новото поколение, номиниран за "Оскар" руски късометражен филм, илюстратори и фотографи от руските издания на списанията "Playboy" и "Rolling Stone", 12-часов видео маратон, музика на открито, литературни четения в парка... и много други изненади ви очакват във фестивалните дни.

Руските автори, които са представени на фестивала, са млади артисти, добили популярност в Париж, Лондон, Брюксел и т.н. Художествени произведения на поканените гости са излагани в музеи, галерии и биеналета в Москва, Стокхолм, Берлин, Виена, Будапеща, Хонконг, Токио, Сидни и др. По време на фестивала те ще покажат новата, дръзка, изненадваща Русия – такава, каквато малко хора в България и Европа я познават.

Съпътстваща програма от лекционен тип, дискусии и работилници, водени от гостуващите артисти, ще бъдат предложени на публиката. А специална програма за деца ще покани и най-малките за творчески занимания.


* Входът за повечето събития от фестивала е свободен, а програмата можете да проследите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти